Vanliga hörlurarna höll på att kosta 16-åringen livet – nu varnar mamman alla för dödsfällan

Många av oss går ständigt omkring med att par hörlurar nära till hands, ofta i fickan eller hängandes runt halsen. Att dessa skulle kunna bli ens död är dock en tanke som inte slår oss. 

När 16-årige Bradley Willoughby åkte motorcykel hemma på familjens gård gick något snett och han krashade, men det var inte smällen som höll på att kosta honom livet, utan hörlurarna som virades runt hans hals. Nu vill mamman varna andra som har hörlurarna på sig när de kör moped eller motorcykel.

16-årige Bradley Willoughby var ute och körde med sin crossmotorcykel på familjens gård i Queensland när något gick fel med mekanismen. Motorn rusade iväg okontrollerat, vilket gjorde att Bradley for rakt in i ett stängsel, det skriver Expressen.

Bradley hade sin Iphone i fickan och hörlurarna i öronen. Vid smällen for hörlurarna ut och fastnade i stängslet, för att sedan viras runt Bradleys hals.
– Ingen tänker på det, men inne i hörlurssladden finns det ju en koppartråd och den skar igenom musklerna i Bradleys hals. Han hade väldig tur att luftstrupen inte skars upp, säger Bradelys mamma till Cairns Post.

Bradleys pappa fick hjälpa honom att få bort hörlurarna runt halsen, som nästan ströp honom till döds. Bradley bröt flera ben i krashen, och hans mamma vill nu gå ut med en varning för att förhindra att det händer andra. 

 

Det är vanligt att unga har hörlurar i öronen regelbundet. Dela gärna för att varna andra så att inte fler olyckor händer.