Vanliga misstaget i vinter som kan kosta dig körkortet – nu ryter polisen till på skarpen: ”Hur tänker ni egentligen?”

Polisen i Eslöv går nu ut med en skarp tillsägelse till samtliga bilister.

Här är vanliga misstaget som kan stå dig dyrt – på flera sätt.

Varje dag arbetar poliser runt om i landet hårt för att vi alla ska få en så trygg och bra vardag som möjligt.

Men för att uppnå ett tryggt samhälle så krävs det också lite ansträngning från oss ”vanliga” personer. Detta vill nu Polisen i Eslöv uppmärksamma i ett inlägg på Facebook.

Nu under vintertider så ökar riskerna i trafiken markant. Det kan handla om allt från att väglaget blir halare till att sikten blir sämre.

Något som många slarvar med är att skrapa rutorna nu när det är kallt. Om bilen inte står under tag så tenderar rutorna att bli frostade. Snö som ligger kvar på bilen och som inte borstats bort innebär också fara då snön försämrar sikten för bilar bakom.

Polisen varnar

Tyvärr kör allt för många med minimal utsikt genom vindrutan efter att gjort enstaka drag med isskrapan och bilen är en rullande skidbacke med is & snö som yr på bakomvarande trafik. Detta inlägget riktar sig främst till just er. Hur tänker ni egentligen?”, skriver Polisen i Eslöv i ett inlägg.

Att inte skrapa rutorna eller borsta av bilen kan bli en dyr affär, både för en själv och för andra.

Det kan stå dig dyrt på många sätt och är framförallt ett stort medvetet och ibland livsfarligt risktagande. Du riskerar även att bli misstänkt för vårdslöshet i trafik med dryga dagsböter som följd. Du riskerar även ditt och andra medtrafikanters liv. Dessutom riskerar du att få samtliga dina körkortsbehörigheter återkallade.

Är det verkligen värt risken?”, skriver Polisen.

Fick flera tusen i böter

Polisen i Eslöv delar även med sig av en bild från ett fall de råkade på nyligen. Föraren, som inte skrapat rutan, fick 16 000 kronor i dagsböter för vårdslöshet i trafik. Personen riskerar även att få körkortet indraget.

Tack Polisen för att ni belyser riskerna med vad som borde vara en självklarhet för alla bilister!

Dela gärna den här artikeln på Facebook så att fler tänker till en extra gång innan de ger sig ut i trafiken med oskrapade rutor.