Vännernas fina ord – efter beskedet om Diggiloo-sångerskans död

Cancern har tagit ännu en person – denna gång diggiloo-sångerskan Fridha Lundell som hennes manager bekräftade för Aftonbladet.

Nu hyllas sångerskan stort av vännerna och kollegorna, enligt Expressen.

”Vi tog farväl av Fridha i dag, men hon finns kvar. I minnen, bilder, inspelningar. Och i hennes barn.”, skriver Magnus Carlsson på Instagram.

Dokusåpadeltagaren och glamourmodellen Fridha Lundell gjorde bland annat en turné med Diggiloo 2012, deltog i Expedition Robinson 2004 och i programserien Under Cover. Hon har nu gått bort i sviterna av cancer i början på maj, som hennes manager Michael Bäck nyligen bekräftade för Aftonbladet.

Lasse Holm: ”Jättefin och ödmjuk människa”

Hon och Lasse Holm lärde känna varandra under diggiloo-tiden och han medverkade på begravningen. Lasse Holm säger att hon har kämpat mot cancern sedan hon var 18 år gammal.

– Det var en väldigt underbar människa och en fantastisk begåvning. En jättefin och ödmjuk människa, säger han till Aftonbladet.

Aldrig glömd: ”Hon finns kvar. I minnen.”

Fridha Lundell lämnar ett tomrum efter sig och kommer aldrig att glömmas. Kollegorna och vännerna hyllar henne på sociala medier och kärleken forsar i flödet.

Popsångaren Magnus Carlsson valde att sjunga och hedra Fridha Lundell med hennes favoritlåt. Han gjorde det till tonerna av ”Anywhere is paradise” av Stefan Andersson på begravningen.

”Vi tog farväl av Fridha i dag, men hon finns kvar. I minnen, bilder, inspelningar. Och i hennes barn.”, skriver Magnus Carlsson på Instagram.

Jessica Andersson efter begravningen: ”Ett tungt avsked idag”

En annan popsångare, Jessica Andersson, skrev även hon ett fint inlägg för att hedra Fridha Lundell.

”Och du kämpade .. som du kämpat genom alla år mot den här skoningslösa , meningslösa sjukdom..
Så så glad att jag fick möjligheten att känna dig och den du var.. det blir ett tungt avsked idag.”, skrev Jessica Andersson i sitt inlägg på Instagram.

Se videon på Fridha Lundell när hon medverkade i sommarturnén 2012: