”Vår tid är nu”-stjärnan avslöjar: ”Jag gick igenom en depression”

”Vår tid är nu”-stjärnan avslöjar: ”Jag gick igenom en depression och fick gå i terapi”

Skådespelerskan Hedda Stiernstedt fick sitt stora genombrott som Nina Löwander i SVT:s succéserie ”Vår tid är nu”.

Stjärnskottet har blivit en stor tittarfavorit och fick ifjol ta emot Kristallen för bästa kvinnliga skådespelare i en tv-produktion för sin rollprestation.

Dramaserien om familjen Löwander och deras restaurang har gjort succé hos svenskarna då varje avsnitt lockar miljonpublik.

I och med serien fick skådespelerskan Hedda Stiernstedt, 30, sitt stora svenska genombrott, men resan dit har inte varit så enkel.

Foto: Johan Paulin /SVT

I det senaste avsnittet av podden ”Schulman show” avslöjar Hedda Stiernstedt att hon för bara några år sedan hade en kris då inte mådde bra och tvingades gå i terapi.

– Jag gick i ett halvår i terapi när jag var väldigt låg. Jag gick igenom en depression och kände att jag behövde det. Det var i sluttampen och jag var på väg ut ur det. Det är då man blir vettig och känner att man skulle behöva gå och prata med någon, säger hon.

Gick igenom en identitetskris

I podden berättar hon att krisen handlade både om privatlivet och arbetet som skådespelare.

– Det var mycket kring jobbet och min identitet. Min identitet cirkulerar på något sätt kring det här jobbet. Jag försöket också hjälpa mig själv att sluta identifiera mig enbart med mitt jobb. Men det var mycket så, en typ av identitetskris, säger hon.

Firar framgångarna

För programledaren Alex Schulman förklarar Hedda att hon idag försöker bli bättre på att andas ut och känna att hon lyckats.

– Jag försöker jobba på det och stanna upp och fira saker. Jag läste någon artikel om vikten av att fira och sedan dess har jag försökt att stanna upp och unnat mig själv att fira grejer. Att sätta upp mina egna milstolpar.

Succén med ”Vår tid är nu” har spelat en stor roll för hennes karriär och att hon nu känner sig tryggare i sitt yrke.

– Jag vet jag har något att komma med för jag har lärt mig så otroligt mycket av mig själv och mig själv som skådespelerska. På något sätt är det den enda faktorn i livet där jag kan känna att det här kan jag, jag är bra på det här, säger hon i podden.

Dela vidare om du också tycker att ”Vår tid är nu” är en underbar serie och att Hedda Stiernstedt gör en fantastisk rollprestation!