Vårvärme i helgen – här blir det varmast

Regn, minusgrader, blåst och snö. Väderförhållanden ser minst sagt varierande ut i vårt avlånga land just nu, men våren verkar lysa med sin frånvaro, tills nu.

På torsdag kommer varmare temperaturer in över landet, och på vissa håll kan man glädjas åt så mycket som tolv plusgrader.

– Det är små steg mot våren, säger Tora Tomasdottir, meteorolog på väderinstitutet Storm till Expressen.

 

Början på veckan blir en besvärlig sådan med snö, regn och minusgrader i många delar av landet, men var lugn, det ser ljust ut senare i veckan.

Natten mot tisdag blir det minusgrader i hela Sverige ner till Skåne enligt meteorologen Tora Tomasdottir. Detta övergår sedan till regn och snö i hela landet, dock inte enorma mängder.

Här blir det varmast i helgen

Men mot torsdagen vänder det. Både södra och mellersta Sverige får sol och plusgrader. Varmast blir det i Skåne, där det kan bli så mycket som tolv plusgrader.

– Vill man ha vårkänsla i helgen är det kanske Skåne man ska vara i, vill man ha spännande väder är det fjällen, säger Tora Tomasdottir till Expressen.

I östra Sverige – Stockholm och Östergötland med omnejd, kan man vänta runt åtta plusgrader, medan det blir kallare ju längre uppåt man kommer i landet.

Foto: Åserud, Lise

Dela gärna denna härliga nyhet för att göra andra glada.