Världens vackraste: Här är internationella jättehyllningen till Kalmar slott

Kalmar slott är ett av världens vackraste.

Det fastslår nyhetsjätten CNN när de listar 21 av världens mest storslagna slott.

Kalmarborna har all anledning att vara stolta. Slottet i staden, som började byggas i slutet av 1100-talet, har nämligen utsetts till ett av världens vackraste slott av CNN. De beskriver slottet som ett av Skandinaviens bäst bevarade renässansslott.

Och det är ingen dålig lista Kalmar slott slagit sig in på. De får bland annat sällskap av slottet i Prag, Neuschwanstein i Tyskland, Amberfortet i Indien och Himeji i Japan.

Kalmar slott har en anrik historia, och har stått centrum för en av de viktigaste politiska händelserna i Norden. Slottet var centrum för Kalmarunionen.

FOTO: Wikimedia commons/Martin Grädler

Kalmar slott slår besöksrekord

Idag är slottet en välbesökt turistattraktion. Det har slagits besöksrekord flera år i rad. Bara under 2018 hade man över 100 000 entrébetalande och att döma av sommarens siffror ser det ut att bli ett minst lika bra år.

– De fina besökssiffrorna är ett kvitto på att de satsningar vi gör uppskattas. Vi vill att ett besök på Kalmar Slott ska vara roligt för hela familjen, oavsett vilken tid på året man besöker oss, säger Minni Mannheimer, slottschef på Kalmar slott i ett pressmeddelande.

Wow! Visst är det roligt när våra svenska slott uppmärksammas internationellt. Dela om du också är stolt över vårt svenska kulturarv!