Värmebölja påväg – här blir det 25 grader i midsommar

Hoppet om en solig midsommar är inte starkt hos många, men i år ser det faktiskt ut som att vissa kan få användning för solglasögonen och klänningen under midsommarhelgen. Enligt meterologen Daniel Eriksson kommer värmen tillbaka till midsommar, och i norr kan det blir upp mot 25 grader.  

Det blir en blöt och kylig vecka i stora delar av landet, men lagom till midsommarhelgen ser värmen ut att komma tillbaka. Enligt meteorologen Daniel Fredriksson kommer en högtrycksrygg som kan ge ovanligt höga temperaturer för den tiden på året. 

I dagsläget är det norra delarna av landet som ser ut att få det varmast under midsommar. I Haparanda räknar man med att det kan bli runt 25 grader varmt, men i övriga landet kan vädret svänga under midsommarhelgen, det berättar meteorolog Daniel Fredriksson för Expressen

Helgen som kommer blir det ostadigt väder, med högst temperaturer längst kusterna som kan få mellan 20 och 23 grader enligt SMHI

Hur viktigt tycker du att vädret är på midsommar? dela gärna med dig av dina åsikter i kommentarsfältet, eller dela för att informera andra om midsommarvädret.