Varnar för telefonsamtal från falska poliser: Så försöker de lura äldre.

De utger sig för att vara poliser och gör hembesök hos äldre människor. Nu varnar polisen i Nordvästra Skåne för tjuvarnas nya bluffmetod.

Polisen i nordvästra Skåne varnar alltså för ”polisbluffen”. Det är tjuvar som utger sig för att vara poliser och försöker att lura äldre människor. Det skriver Expressen.
– Släpp inte in dessa personer, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson, presstalesperson för polisen i nordvästra Skåne, till tidningen.

Bluffen inleds med att tjuvarna ringer upp äldre personer och utger sig för att vara poliser. I samtalet säger de att personen haft inbrott och att de kommer att göra ett hembesök för att undersöka saken närmare. En 70-årig man från Helsingborg råkade ut för telefonsamtalet för någon dag sedan, men klarade sig då han inte släppte in poliserna i lägenheten trots att de stod utanför hans dörr och lät trovärdiga. Han var själv medveten om att han inte haft något inbrott och kände därför på sig att det hela var en bluff.
– Alla som kommer å tjänstens vägnar, från polisen eller från andra verksamheter, till exempel hemtjänsten, ska kunna legitimera sig, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson till Expressen.

Dela gärna så att vi kan skydda alla äldre människor från att drabbas av den här bluffen.
Publicerad av Newsner familj, gilla gärna