Varnar: Vem som helst kan krascha din iPhone med detta sms.

Vem som helst kan krascha din iPhone – med ett specifikt sms. Det skriver engelska The Guardian.

Det är flera användare på sajten Reddit som har hittat en bugg i Apples operativsystem IOS. Buggen finns i Apples telefoner, läsplattor och på Ipod touch.

För att aktivera buggen ska ett sms skickas med en speciell icke-latinsk text. Om man tar emot ett sådant sms så startas telefonen om. När sms:et syns som en notis försöker telefonen att förkorta det med uteslutningstecken (som ser ut så här: …) Om det hamnar mitt i texten och texten då är på till exempel kinesiska, kraschar telefonen och startar om.

The Guardian skriver att om buggen ska aktiveras krävs en väldigt specifik textrad. Sajten försökte själv att genomföra det och lyckades inte förrän de hade testat 50 olika textrader. Vissa användare på Reddit, där användare har blivit utsatta, säger att meddelandefunktionen har slutat fungera efter det att buggen aktiverats.

Textraden är som sagt väldigt specifik. Därför är det osannolikt att råka ut för den här buggen av misstag. Men om du vill vara på den säkra sidan så avaktiverar du bara notiser i din telefon och på din läsplatta.

Bildkälla: Flickr.

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.