Varning: Den här mannen erbjuder äldre färdtjänst – men lurar av dem pensionen

Han hämtar upp äldre personer och erbjuder taxi och färdtjänst – men det slutar med att bedragaren stjäl deras betalkort.

Polisen vädjar nu om allmänhetens hjälp för att kunna gripa bedragaren som lurat till sig över 80 000 kronor, skriver Expressen .

”Offren känner sig givetvis väldigt kränkta över det här. Det är ju deras pension som försvinner, säger polisen Jan Olsson på nationellt bedrägericenter, till tidningen.

Vid minst 10 tillfällen har bedragaren fångats på film.

Han länsar då konton med kort han stulit, främst från äldre kvinnor. Bedragaren har låtsas hämta upp sina offer i taxi och genom färdtjänst vid bland annat Vällingby centrum, Brommaplan, Kungsgatan och Danderyds sjukhus, skriver Expressen.

När det har blivit dags att betala för färden säger mannen sagt att det vara går att betala med kort.

”Sen säger han att maskinen är trasig och därför får du inget kvitto. Vad den äldre personen inte ser är att det kort den sen får tillbaka inte är rätt kort”, säger polisen Jan Olsson.

Skärmdump/Expressen

När mannen lurat till sig de äldres riktiga kort åker han till närmaste bankomat och plockar ut offrets pengar.

”Man ska ha klart för sig att de här pengarna som försvinner är stora pengar för dem. Det är ju deras pension som försvinner”, säger Jan Olsson och fortsätter:

”Det är oerhört fult. Han fungerar ju som rovdjur på savannen, man plockar ut det bytet som är lättast att fälla och i det här fallet är det våra äldre och därför ser vi också extra allvarligt på det här”, säger Jan Olsson.

Se filmen med bedragaren här:

Tjuvar och bedragare är överlag inget man hyser några större känslor för – men att råna och lura våra äldre på deras pension är så fräckt att man saknar ord. 

Nu hjälper vi till att dela polisens bild på mannen, så att han kan gripas och ställas till svars för vad han gjort! 

Publicerad av Stoppa Brotten. Gilla för att få flera nyheter, filmer och bilder!