Varning för bluff-sms från Postnord – pengar dras från ditt konto i flera månader

Ett sms som verkade komma från Post nord kunde kostat Marianne från Järfälla mycket pengar under flera månaders tid.  Nu vill Postnord varna för bluff-sms:en som kan sluta i att pengar dras från mottagarens bankkonto.

– Vi uppmanar våra mottagare att aldrig lämna ut sina uppgifter på det här sättet, säger Anna Kjellander, presskommunikatör på Postnord till Mitt i.

De bluff-sms som skickas ut från vad som ser ut att vara Postnord säger att mottagaren måste betala det som saknar i fraktavgift för att få sitt paket. För att betala måste personen fylla i kontouppgifter, vilket många gör på grund av trovärdighet.

Postnord varnar för bluff-sms

Marianne från Järfälla var en av de som fick ett bluff-sms från bedragarna, men lyckligtvis betalade hon inte, trots att hon väntade på ett paket. Istället ringde hon tll Postnord och kollade vad det var frågan om. Där svarade de att de aldrig skickar sms för att det saknas frakt. Det var alltså tydligt att sms:et inte kom från Postnord.

– Vi uppmanar våra mottagare att aldrig lämna ut sina uppgifter på det här sättet. Är man osäker är man alltid välkommen att kontakta oss och fråga om det verkligen stämmer, säger Anna Kjellander till Mitt i.

Foto: TT/Shutterstock

Dela gärna för att uppmärksamma andra på att bedragare skickar bluff-sms.