Varning för vägpiraternas nya hemska metod – slår till vid bensinmackar

Vägpirater har nästan blivit ett säkert vårtecken – för nu varnar polisen igen för de aggressiva bedragarna.  

Nu slår de till vid bensinmackar och försöker lura bilister att tanka deras bil – i utbyte mot värdelöst guld.

– Det här är en annorlunda metod. Ofta står de ju vid sidan av motorvägen med motorhuven uppe och försöker lura de som stannar för att hjälpa – nu riktar de in sig på bensinstationer, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i Region Väst till Expressen.

Newsner har tidigare berättat om vägpiraterna längs våra svenska vägar. Bedragarna använder sig av olika metoder, men i huvudsak försöker de få bilister att stanna vid vägen. Då slår de till och försöker lura till sig pengar. 

Men det har även förekommit rena personrån och att bedragarna försöker stjäla bilen.

I takt med att bilister landet runt har blivit mer vaksamma, har även vägpiraterna ändrat metod.

Nu varnar polisen för att piraterna börjat slå till mot bensinmackar. I dagarna har polisen fått in larm från Skövdeområdet.

– I förrgår kväll och i går kväll ska personer ha uppehållit sig vid en obemannad bensinstation och försökt förmå människor att tanka i utbyte mot guld. Vi tror inte att guldet är äkta, säger Magnus Karlsson, jourhavande förundersökningsledare vid Skaraborgspolisen till Expressen.

I ett fall ska tre män i en svart BMW försökt lura en bilist genom att byta till sig diesel mot en värdelöst ”guldring”.

Polisen uppmanar nu alla bilister som sett något eller råkat ut för vägpiraternas nya metod att kontakta polisen.

Om du råkat ut för vägpiraterna eller sett något, ring polisen på 114 14. Dela gärna den här artikeln så fler får reda på vägpiraternas nya metod!

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.