Varningen: Därför ska du inte acceptera dessa vänförfrågningar på Facebook

Om du får en vänförfrågan på Facebook från en person du inte känner igen bör du vara försiktig, det kan nämligen vara början på ett bedrägeri för att komma åt dina pengar. 28-åriga Vanessa fick sin identitet kapad just för det syftet, nu varnas andra. 

Att acceptera en vänförfrågan på Facebook från någon du inte känner igen kan ge förödande konsekvenser, hur pålitlig personen än ser ut att vara. 

Bedragare använder sig av Facebook för att komma åt folks pengar, detta sker oftast på följande sätt: de skapar ett konto med bilder på en person som de kallar något annat, med andra ord en fejkad identitet. Många gånger väljer de en attraktiv kvinna, ibland lättklädd så att fler ska vilja acceptera vänförfrågan från personen, det skriver The Lad Bible.

Det ser ut som att personen har många vänner, men kontot är fejk för att lura folk. En av de som fått sin identitet stulen är 28-åriga Vanessa Cork från Irland. När en kille hörde av sig till henne och frågade om hennes namn var Ellie Reece så sökte hon på namnet på Google, och fick upp massvis med bilder på sig själv. 
– Jag hittade ett konto på Facebook med alla mina bilder som någon tagit från Facebook och Instagram.

Facebook/Ellie Reece

Vanessa tog kontakt med flera av killarna som kommenterat bilderna, det visade sig att de under lång tid trott att de hade en relation med ”Ellie Reece”. Många av killarn hade lurats att skicka nakenbilder på sig själva till bedragarna, det uppger The Lad Bible.

Bedragare gör dagligen massförfrågningar på Facebook, och de är skickliga. Det kan vara din dotter eller någon du känner som får sin identitet stulen, och någon annan kan bli lurad av det. Dela gärna för att varna andra.