Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Vårt skräp skär upp magen inifrån på tusentals kor varje år. Vi måste hjälpas åt att få stopp på detta.

Brukar du slänga ut burkar och annat skräp genom rutan när du kör bil? Det är ett lätt sätt att bli av med skräpet, men få tänker på vad som händer med det sen. Här är anledningen till varför du ALDRIG ska slänga skräp längs våra vägar.

När man kör bil längs landsvägarna i Sverige ser man ofta burkar slängda lite här och där i gräset. När lantbrukarnas slåttermaskiner klipper gräset blir skräpet till vassa små strimlor som riskerar att hamna i djurens foder. Varje år tvingas mjölkbönder avliva djur som fått magarna uppskurna av vassa föremål i magen.

Omkring 2 000 kor beräknas dö varje år i Sverige på grund av det här.

Foto: Shutterstock

kossa

Just nu så forskas det på lösningar på problemet med vassa föremål i fodret. Två ingenjörsstudenter från Högskolan i Halmstad arbetar med en sensorteknik som ska göra så att skräpet upptäcks i tid. Utrustningen söker av området framför traktorn och varnar för skräp, enligt SVT Halland.

Men det bästa vore ju såklart om vi slutade slänga skräp från början.

Foto: Mostphotos

burkar

Allt skräp som slängs i naturen kan orsaka allvarlig skada för djur, både vilda och tama. Den här filmen visar hur djur har fastnat i våra sopor. Det är en riktig tankeställare.

Hjälp till att sprida det här viktiga budskapet, och släng aldrig skräp i vår fina natur!

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna

 

Läs mer om...