Veckor efter skadan – hovets besked om Prinsessan Estelle: ”Sköter sig på bästa sätt”

Under nyårshelgen var olyckan framme. Prinsessan Estelle som befann sig på skidsemester med familjen ramlade och fick en fraktur på smalbenet.

Nu ger hovet nytt besked veckor efter olyckan.

Olyckan kan lätt vara framme, speciellt om man är barn och det är full aktivitet i skidbackarna.

Prinsessan Estelle var i Alperna tillsammans med mamma kronprinsessan Victoria, pappa prins Daniel och hennes bror prins Oscar.

När de skulle åka skidor föll prinsessan Estelle i backen och fick föras till sjukhus.

Väl där kunde läkarna konstatera att 7-åringen drabbats av en fraktur på smalbenet och skulle behöva gå i gips.

Nu har det gått ett par veckor sedan olyckan och sedan en tid tillbaka är prinsessan Estelle tillbaka i skolbänken igen.

Trots att hon får gå omkring med gips, har prinsessan inte tappat modet.

– Hon mår bra och hanterar det gipsade benet fint. Barn är ju ofta duktiga att anpassa sig i nya situationer. Det gör prinsessan Estelle på bästa sätt, säger Margareta Thorgren, informationschef på Hovet till Svensk dam.

Så var prinessan Estelles julledighet

Estelle har också, precis som resten av landets skolbarn, fått inleda vårterminen. Förstaklassare på Campus Manilla började sin termin på torsdag, den 9 januari, och då var Estelle där. Hon går just nu på kryckor, men enligt Thorgren är detta inget som stör, skriver tidningen.

Kronprinsessan Victoria, prins Oscar, prinsessan Estelle och prins Daniel närvarar vid kronprinsessans namnsdagsfirande på inre borggården på Stockholms slott. Foto: Naina Helén Jåma / TT / kod 11880

Bortsett från skidolyckan fick Estelle en fin julhelg. Hon var hemma hos både mormor och morfar på Drottningholm och hos farföräldrarna i Ockelbo. Dessutom blev det en träff med faster Anna Westling Söderström och hennes man Mikael i Gävle där familjen såg en hockeymatch mellan Brynäs och Oskarshamn, skriver tidningen.

Så skönt att höra att allt går bra för er Prinsessan Estelle! Hoppas du får en underbar vårtermin!