Vila i frid: Polis död efter skottlossning – nu sänder vi våra tankar

Igår kväll blev en polisman skjuten i Biskopsgården i Göteborg. Polisens presstalesman uppgav senare under natten att mannen dött av sina skador, rapporterar Aftonbladet.

Vila i frid.

Personer som jobbar inom polisen arbetar varje dag, dygnet runt och året om med att upprätthålla ett tryggt och stabilt samhälle för alla som lever och verkar i det. Ett riskfyllt arbete de utsätter sig för, för andras skull.

Ny i yrket

Men idag är en sorgens dag för poliskåren och det är med tungt hjärta som rikspolischef Anders Thornberg meddelar att en polis har dött efter en skottlossning i Biskopsgården i Göteborg.

Foto: Shutterstock / Björn Larsson Rosvall/TT

Enligt Aftonbladet ska polismannen, relativt ny i sitt yrke, varit i Biskopsgården utan någon någon särskild insats och stått och pratat med några personer när han plötsligt blev skjuten.

Ingen är gripet för mordet

I nuläget vet man inte motivet bakom mordet och det är ännu inte klarlagt om polisen var måltavla eller inte.

 – Det här är en fruktansvärt tragisk händelse och det var ett förfärligt och sorgligt besked att få. Mina tankar går framför allt till hans anhöriga men också till alla kollegor, säger Klas Johansson, regionpolischef i Väst enligt Aftonbladet och tillägger:

 – Jag har pratat med regionpolischefen och delar av övriga polisledningen i region Väst för att säkerställa att de har de resurser som krävs för att kunna lagföra den skyldige. Polisyrket är förenat med risker och vi måste fortsätta arbetet med att minimera de riskerna med stor beslutsamhet.

Flera personer har tagits in till förhör i natt men ingen är delgiven misstanke.

Ett signalement på gärningsman eller gärningsmän kan komma ut senare idag, skriver Aftonbladet.

Alla våra tankar går till den avlidnes familj, nära och kära, kollegor och alla andra som går igenom den här tuffa tiden.

Vila i frid kära du.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);