Volvo lånar ut hundratals bilar till sjukvårdspersonal – vill hjälpa de som jobbar mot viruset

Framgångsrika biltillverkaren Volvo Cars vill hjälpa sjukvården i deras kamp mot coronaviruset. Nu har de beslutat att låna ut sina bilar till förfogande för transport av sjukvårdspersonal, samt material.

– Vi vill göra det så enkelt som möjligt för sjukvården och andra som kan behöva detta som arbetar aktivt mot coronaviruset, säger Stefan Elfström, presstalesperson på Volvo Cars till GP.

Det var på Twitter som Volvos vd Håkan Samuelsson uttryckte sin fundering och önskan om att företaget skulle kunna hjälpa till i coronapandemin.

”Sjukvårdspersonal jobbar hårt dag och natt. Skulle våra bilar kunna användas för att transportera dem och material till jobbet på ett säkert sätt?” skriver fordonsjättens vd Håkan Samuelsson på Twitter.

Sagt och gjort. Volvos idé om att låna ut bilar för transport av sjukvård och material har nu trätt i kraft, och i Tyskland har man redan lånat ut 300 bilar till ett sjukhus.

– Vi vill göra det så enkelt som möjligt för sjukvården och andra som kan behöva detta som arbetar aktivt mot coronaviruset. Tanken är att undvika tung byråkrati och göra det enkelt för dem att få tillgång till transportmedel till sig själva eller sjukvårdsmaterial. Vi vill helt enkelt göra en insats för dem som står i frontlinjen, säger Stefan Elfström till GP.

Foto: TT

Dela gärna för att visa andra hur företag och andra ställer upp i dessa tider.