Volvos superbonus till sina anställda: Delar ut generös överraskning i april

Volvos anställda kan förvänta sig en stor bonus – efter kritiken över utebliven bonus förra året.

Nu meddelar företaget att de anställda får en extra slant i lönekuvertet i april, skriver Göteborgs-Posten.

Volvos anställda kan förvänta sig en generös bonus i april, uppger Göteborgs-Posten.

Förra året fick de anställda ingen bonus alls, men i år är det andra ”bullar” som gäller. I april väntas anställda få en storbonus.

GÖTEBORG 20080220 På Volvos fabrik i Uddevalla rullade den 15 000 000 bilen ut sedan starten 1927. Bilen en C70 hamnar i Kalifornien, USA. Foto: Adam Ihse/TT

Volvo sålde fler bilar än någonsin

På torsdagen meddelade Volvo i en ny rapport för helåret 2019 att företaget gjort en ökad rörelsevinst på 14,3 miljarder kronor, vilket är 0,8 procent mer än förra året. Totalt omsatte Volvo cars över 274 miljarder kronor förra året.

Bland annat kunde företaget tillkännage ett sjätte globalt försäljningsrekord 2019. För första gången i Volvo cars historia såldes över 700 000 bilar. I Kina såldes omkring 150 000 bilar – att jämföra med USA där lite mindre än 110 000 bilar såldes.

– 2019 var ännu ett år av tillväxt och med ett robust finansiellt resultat samtidigt som den omvandling företaget befinner sig i fortsatte. Det gläder mig att de kostnadseffektiviseringar som initierades under 2019 har haft effekt, särskilt under andra halvan av året, säger Håkan Samuelsson, Volvo Cars koncernchef i ett pressmeddelande.

Foto: TT/AP Photo/Virginia Mayo

Anställda får 18 000 kronor extra i lönekuvertet

Nu bekräftar företaget att det blir 18 000 kronor i bonus i april för en kollektivanställd.

– Det blir någonstans kring 18 000 kronor för en kollektivanställd. Det finns olika system i olika länder men någonstans kring denna summa blir det, säger Stefan Elfström, presstalesperson på företaget, till GP.

Enligt skyddsombud Lars Henriksson fick företagsledningen stor kritik förra året – då bonusen helt uteblev för de anställda efter 2018 års resultat.

– Det var väl förväntat – det var det i och för sig förra året också – men jag var väldigt övertygad om att det skulle bli en bonus eftersom företagsledningen inte vill ha den debatt som blev förra året, säger Lars Henriksson, skyddsombud på Volvo Cars till GP.

Vad tycker du om det här? Skriv gärna en kommentar och dela vidare.

TV: Hyllningsvideo till brandmän