Zara Larssons kraftfulla ställningstagande efter misstänkta våldtäkten.

En kvinna i 20-årsåldern misstänks ha blivit våldtagen under Zara Larssons konsert på Bråvallafestivalen i Norrköping. Nu har Zara Larsson gått ut och kommenterat torsdagens händelse på Twitter.

Det var sent på torsdagskvällen som en kvinna anmälde att hon, i publikhavet under Zara Larssons konsert, hade blivit våldtagen.

– Det är en ung kvinna som har blivit utsatt för en person som har penetrerat henne bakifrån, säger Polisens presstalesman Christer Fuxborg till Aftonbladet.

Nu, under fredagsförmiddagen, har artisten själv gått ut och kommenterat händelsen.

”Fyfan för dig som helt skamlöst våldtar en tjej i publikhavet. Du förtjänar att brinna i helvetet”, skriver Zara Larsson på Twitter.

Inlägget har snabbt fått spridning på sociala medier. Där utvecklar även Zara Larsson sitt resonemang i flera andra tweets.

”Fy fan för er killar som får tjejer att känna sig osäkra när de går på festival. Jag hatar killar. Hatar hatar hatar.

Jag orkar inte fler som påpekar ”inte alla killar” eller ”jag är minsan en duktig kille, jag våldtar inte”.

Det handlar om att det gång på gång på gång är vidriga snubbar utsätter tjejer för detta. Män. Killar. Sånna som ”aldriiiig skulle”.

Vad gör då alla ”snälla killar” när tjejer blir våldtagna? Är ni helt enkelt bara för upptagna med att berätta hur snälla ni är?

Det är inte fucking jobbigt att blir generaliserad. Det är jobbigt att känna sig osäker på en festival där man ska ha kul och njuta.

MEN DET KAN FOLK INTE PGA KILLAR. USCH”, skriver hon på Twitter.

Polisen är angelägna om att få in tips från allmänheten. Har du sett eller hört något så ska du höra av dig på telefonnummer 114 14.