9 anledningar att besöka skidparadiset Stubai

Bara 45 minuters bilresa från Innsbruck ligger Österrikes största glaciärskidområde – Stubai. Stubaidalen är känt för sin bredd, här finns ett stort utbud för barnen och samtidigt lockar området även proffsåkarna.

Stubai är en skidort i världsklass och ett måste att besöka för alla skidintresserade! 

Här nedanför har vi samlat nio anledningar att besöka Österikes pärla, Stubai.

1. Familjevänligt

Stubai-dalen är flerfaldig prisbelönt som Alpernas mest familjevänliga resort. Hela området är barnanpassat och alla barn under 10 år åker alltid gratis i sällskap av en betalande vuxen. 

Missa inte heller BIG Family Ski Camp, den certifierade skidskolan som lär nyfikna barn att åka skidor. För de lite mindre barnen finns Miniland där det finns roliga lekar i snön. I stubai är familjen alltid välkommen i alla lägen och resturangerna är barnvänliga. 

Foto: Andre Schoenherr

2. Alpernas längsta, och modernaste lift.

Det absolut största nyheten den här säsongen i Stubai är den nya ”Eisgrat gondola” som slår alla rekord. Liften går över 1200 meter upp över havet och sträcker sig totalt över 4,6 km. Resan tar 12 minuter till toppen och sker under absolut komfort.

Fortfarande inte övertygad? Liften kostade över 600 miljoner kronor att bygga och är den enskilt största investeringen av en skidort någonsin. Det här en garanterad upplevelse!

3. Åk pulka på natten

Om du tröttnar på att åka ner för backen på skidor eller snowboard så finns det ett roligt alternativ för hela familjen – pulkan, eller toboggan som det kallas i trakten. Toboggan passar för alla åldrar och är en garanterad rolig utflykt.

Vill du vara med om något riktigt spektakulärt så passa på att åka på en av de fyra upplysta nedfarterna som är öppna på natten!

Foto: Andre Schoenherr
 

4. Mycket åka för pengarna!

Sutbai är ett paradis för den som älskar utförsåkning. Det finns fyra skidområden i dalen Stubai Glacier, Schlick 2000, Serlesbahnen lifts och Elfer lifts. Med Stubai Super Ski Pass får du tillgång till alla backarna till ett förmånligt pris och över 35 olika nedfarter. Det är mycket åka för pengarna!

 Foto: Christop Schîch

5. GAIA – en minnesvärld show

Den 17 februari är det premiär för den otroliga multimediashowen ”GAIA STUBAI – MOTHER EARTH”. Framträdandet som tagits fram av den världskända koreografen Enrique Gasa Valga kommer att smälta samman dans, ljus och 3D-teknik till något alldeles unikt som besökarna garanterat kommer minnas i många år framöver.

6. Kulinariskt resmål!

Det är inte bara skidor och utförsåkning som lockar i Stubai. Många kommer även för maten. Förutom väldens högs belagda pasta fabrik, där gästerna kan njuta av hemmagjord pasta, finns även prisbelönta Schaufelspitz Gourmet Restaurant som är en riktig höjdpunkt för den kulinariskt intresserade!

7. Otroliga naturupplevelser 

Stubai-dalen är omringad av 80 glaciärer och 109 bergstoppar. Naturen är häpnadsväckande så väl på vintern som på sommaren med imponerande utsikter, vattenfall, bergssjöar och bisarra stenformationer.

8. Mäktig snögaranti 

Stubai-glaciären är Österrikes största glaciärregion snön är garanterad från oktober till juni. Det gör dalen till ett perfekt resmål för den som älskar snö!

Foto: Andre Schoenherr 

9. Mer än bara skidor

Stubai är mycket mer än bara skidor. Om man besöker området på sommaren kan man även njuta av naturen på många andra sätt. Vad sägs om skärmflygning, hajk, cykelturer, fotboll och många andra fantastiska aktiviteter. Det finns också andra aktiviteter på vintern.

Du kan läsa mer om Stubi-dalen och alla de fantastiska upplevelser som finns där. 

Dela den här artiklen för att tipsa din vänner om Stubai

Publicerad av Vi som älskar semester, gilla gärna