Ryanair har tröttnat på flygplansfyllan – kräver spritgräns

Det senaste året har antalet fulla passagerare blivit ett växande problem i Storbritannien. På ett år har antalet gripna ökat med 50 procent.

Nu sätter Ryanair ner foten och vill förbjuda passagerarna att dricka mer än två drinkar per person på flygplatsen.

Överförfriskade passagerare kan ställa till problem för såväl personal som andra passagerare på flyget.

Ryanair har tidigare satt stopp för flygfylla genom att förbjuda resenärer att ta med taxfreesprit ombord på flygningar från Glasgow och Manchester till Alicante och Ibiza. Britterna brukade nämligen öppna taxfreespriten redan på planet.

Nu går man ett steg längre och vill sätta in en maxgräns för hur mycket man får dricka på flygplatsen innan man reser. Bolaget vill se en gräns på max två drinkar. De vill även förbjuda alkoholförsäljning helt innan klockan 10 på förmiddagen.

Enligt ett reportage från BBC:s undersökande tv-program ”Panorama” har antalet gripna passagerare på grund av fylla ökat med 50 procent det senaste året, från 255 personer till 387.

– Det här är en fråga flygplatserna måste ta tag i genast, säger Ryanairs Kenny Jacobs till BBC.

I en undersökning som gjorts bland flyganställda svarar varannan att de upplevt störande beteenden från fulla passagerare på flygplatser, och var femte att de blivit fysiskt attackerade av berusade flygresenärer. 

Tycker du att det behövs en maxgräns av alkohol innan flygningar? Har du själv stört dig på fulla passagerare när du flyger? 

Dela gärna artikeln vidare och berätta vad du tycker!

Publicerad av Newsner