16 underbara frukostrecept som kan hjälpa dig tappa fett

Frukosten brukar av många anses som dagens viktigaste måltid och den är särskilt viktigt för vissa grupper, bland annat diabetiker.

Ett bra morgonmål kan också hjälpa dig ur hälso- och viktminskningssammanhang, då du redan tidigt på dagen bör se till att din viktiga blodsockerhalt håller sig inom ramen för vad som är bra för dig.

Därför tänkte jag tipsa om följande 16 recept – som är rikliga på fiber, protein och andra viktiga näringsämnen. Förhoppningsvis kan att bidra till en hälsosam start och kanske även hjälpa dig att gå ner i vikt, om du behöver det. 

Rostade grönsaker med stekt ägg

© Shutterstock

Denna nyttiga måltid kan du egentligen äta när du vill under dagen, men detta läckra recept är perfekt som frukost.

Bara blanda ett ägg med rostade grönsaker och du har en billig frukost som definitivt kommer tillfredsställa dina behov. Recept här

Yogurtfylld honungsmelon

© Facebook/Health and Life

Grekisk yoghurt är ett hälsosamt sätt att få i dig massor av protein, men samtidigt undvika kött och ägg.

Fyll en halva honungsmelon med yoghurt och addera lite färska bärt. Här finns recept

Gröt över natten 

Flat Belly Overnight Oats

Publicerat av Healthy Food House den 29 januari 2017

Detta enkla och välsmakande recept kommer att hjälpa dig att få en plattare mage och förhindra att magen känns uppblåst på morgonen. 

Mandel-jordgubb-banan-yogurt smoothie 

© Potion by Mim

Smoothies är perfekt på morgonen, enkelt men också gott! Denna smoothie innehåller cirka 350 kalorier och 15 gram protein, det ger en utmärkt och hälsosam start på dagen. Recept hittar du här

Lågkalori ”hotcakes”

© Facebook/TheGraciousPantry

Dessa plättar, även kallat ”hotcakes”, innehåller mandelmjöl och linfrön istället för vete och socker. Men de är rika på protein och fiber. Hitta receptet här.

Äppelkaka med quinoa

© Facebook/Fitness&Training

Denna glutenfri quinoakaka är rik på fibrer och protein. Den består även av kanelkryddade äpplen, russin och krispiga mandlar. Lägg till ett par matskedar av grekisk yoghurt för att hjälpa matsmältningen. Få recept här.

Ugnsbakad avokado med ägg

© Shutterstock

Denna hälsosamma frukost är innehåller mycket protein, fibrer, omega-3, och har samtidigt en låg sockerhalt. Detta recept gillar jag. 

Keso med frukt

© Shutterstock

115 gram keso innehåller 14 gram protein och bara 81 kalorier, så det är utmärkt i detta fall. Lägg bara till din favorit frukt eller bär i en skål och njut av en nyttig start på dagen!

Chiapudding med pepparkakssmak

© Facebook/TFH

Chiafrön kan hjälpa dig att gå ner i vikt och även bekämpa sockersuget. Chiapudding är ett hälsosamt alternativ på morgonen. Här är receptet.

Sparris och lax-rullar

© Facebook

En mycket näringsrik frukost som innehåller mer än 10 gram protein per portion, och massor av andra näringsämnen. Samtidigt är den kalorisnål. Här hittar du recept

Frittata med spenat och fetaost

© Facebook/FoodieCrushMagazine

Denna eleganta, kalorifattig frukost är rik på protein och innehåller äggvita, fetaost, spenat, lök och paprika och champinjon. Recept här.

Quinoa-omelett

© Facebook/JillKnightScott

Du kan laga denna omelett på kvällen så att du har ett lager på morgonen. En slags pannkaka som kommer ge din kropp massor av energi och näringsämnen som järn och kalcium. Få recept här.

Tofu-röra

tofu8
© Facebook/ThePickyEater

Denna goda tofuröra kan du laga i förväg och låta stå i kylen under flera dagar. Den kombinerar smaker som paprika, lök, koriander, spiskummin och koriander. Hitta recept här.

Hårdkokta ägg med avokado

© Facebook/BCR Fitness

Detta är en annat härligt glutenfri recept som bör ingå i din kost, eftersom det ger dig både protein och fiber. Enkelt är det också! Hitta receptet här

Kokosbars med bär

© Facebook/PaleOMG

Dessa utsökta barer erbjuder dig 20 procent av ditt dagliga fiberintag, massor av järn och mindre än 200 kalorier. Få recept här.

Jag hoppas att några av dessa recept kan ge alla som läser lite inspiration inför framtiden.

Dela gärna vidare dessa frukosttips med alla du känner på Facebook, så att fler får chansen att upptäcka dessa nyttiga frukostalternativ!