9 anledningar att dricka te varje dag.

Visste du att mängden antioxidanter i en kopp te motsvarar ungefär två äpplen och sju glas apelsinjuice? Eller att det minskar risken för en rad olika sjukdomar? Här är 9 anledningar till varför du bör dricka mer te.

1. Förebygger cancer.

Vitt te plockas från samma buske som det svarta och gröna teet, men plockas tidigt på våren innan knopparna brister. Det vita teet påstås vara ännu effektivare vid förebyggande av cancer än svart och grönt te.

teplatage

2. Ökar din fettförbränning.

Vill du gå ner i vikt ska du absolut ha grönt te hemma. Grönt te har en bevisad positiv effekt på ämnesomsättningen och kan öka din fettförbränning.

grontte

3. Botar din förkylning.

Snorig och hängig? Då ska du dricka vitt te. En amerikansk studie visar att vitt te har positiv effekt mot infektioner och virus.

fokyld

4. Minskar risken för hjärtattack.

Te minskar risken för att få hjärtattack och kan också förebygga funktionsnedsättning i celler och vävnader i kroppen, vilket till exempel kan leda till ALS.

olikate

5. Antioxidanterna skyddar mot bröst- och prostatacancer.

Antioxidanterna i te skyddar mot en mängd olika typer av cancer, till exempel bröst-, lung-, lever- och prostatacancer.

tekopp

6. Skyddar mot farlig UV-strålning.

När vi vistas i solen bildas extra mycket oxidanter i kroppen. Därför är det bra att dricka och äta mat med extra mycket antioxidanter i. Antioxidanterna i både svart och grönt te reparerar de skador på huden som UV-strålningen orsakar. Svart te skyddar genom att absorbera UV-strålning.

sola

7. Stoppar höga insulintoppar.

Har du diabetes? Då ska du dricka grönt te. Forskning visar att grönt te kan skydda mot diabetes och till och med hejda diabetes som brutit ut. Tre till fyra koppar grönt te om dagen håller blodsockret på en bra balans och kan förhindra höga insulintoppar.

diabetes

8. Stärker dina ben.

Det är inte bara mjölken som du eventuellt tillsätter i teet som stärker dina ben. En studie som jämförde tedrickare med de som inte drack te visar att människor som druckit te i minst tio år hade starkare skelett, oavsett ålder, träning, vikt, rökning eller andra faktorer. Detta kan bero på teets många nyttiga fotokemikalier.

springa

9. Skyddar mot äggstockscancer.

I en studie som gjorts på 60 000 svenska kvinnor visar att två koppar svart te om dagen minskar risken för äggstockscancer. De kvinnor som drack minst två koppar om dagen minskade sin risk att drabbas med hälften.

aggstocks

Publicerad av Newsner smak, gilla gärna