Årets glögg 2020 är äntligen här – så smakar Blossa 20

Sommaren har precis försvunnit runt hörnet.

Men redan nu kan alla julälskare börja jubla.

Blossa har precis släppt Årets glögg 2020.

Jultomten, pepparkakor och lussebullar i all ära. Vad är väl egentligen en riktig svensk jul, utan en varm kopp glögg framför brasan?

Och trots att det är närmare tre månader kvar till julafton, kan alla julfantaster nu börja leta efter den rätta känslan.

Glöggtillverkaren Blossa, som enligt traditionen lanserar en årgångsglögg varje vinter, har nämligen avslöjat vilken som är årets glögg 2020.

glögg
Foto: Pixabay

Årets glögg 2020

I år är inspirationen till Blossas årgångsglögg hämtad från sydligare breddgrader, närmare bestämt Marrakech i Marocko.

I Marrakech är det söta, gröna Maghrebi-teet smaksatt med mynta väldigt populärt. Något som har lagt grunden för den glögg som svenskarna kommer få stifta närmare bekantskap med i vinter.

– Maghrebi-te framställs på ett ceremoniellt vis; det tar tid att brygga och avnjuts varmt i sociala sammanhang. Här ser vi flera likheter med vår glögg som även den förknippas med vänner och familj samt framställs hantverksmässigt och omsorgsfullt över tid, säger Åsa Orsvärn, Chief Blender för Blossa, i ett pressmeddelande.

årets glögg, blossa20, myntathe
Foto: Pressmeddelande/Blossa

Årets glögg smak

Smakerna i årets glögg 2020, starkvinsglöggen Blossa 20 Myntathé,är grönt te och mynta ihop med traditionella glöggkryddor. Den har en lätt och fräsch doft och är gjord på en vit bas.

– Det gröna teets strävhet gifter sig med sötman från glöggen vilket ger den ett trevligt avslut. Myntan i sin tur bidrar med en ton av friskhet som svarar upp mot det söta, säger Åsa Orsvärn, Chief Blender för Blossa i ett pressmeddelande.

Drycken kan serveras antingen varm eller kall och kan med fördel blandas med mousserande vin för ett lite festligare alternativ.

årets glögg
Foto: Pressmeddelande/Blossa

Köpa Blossa 20 i affär

Blossa 20 kommer från och med i dag, den 15 september, att finnas med i Systembolagets beställningssortiment.

Alkoholhalten på glöggen är 15 procent och en flaska på 750 ml kostar 124 kronor.

Även Saturnus har släppt sina glöggnyheter för 2020. Här handlar det om två varianter som båda är alkoholfri glögg. Den ena är Superfruktglögg vit med smak av tropiska frukter, den andra är Saturnus 1893 med mer traditionell smak. Dessa finns tillgängliga i butiker från slutet av oktober och på Systembolaget från 2 november.

Vad tycker du om årets glögg 2020, låter det som något värt att testa? Lämna gärna en kommentar – och glöm för all del inte att trycka på DELA-knappen!

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);