Därför ska du aldrig dricka kaffe på tom mage

Det första jag tänker på när jag vaknar på morgonen är kaffe. Jag kan liksom inte fungera ordentligt om jag inte får en kopp kaffe först. Jag vet att jag inte är ensam om det.

Kaffe är faktiskt nyttigt. Det kan både förbättra minnet och skydda mot demens och cancer, men det är inte bra att dricka det på tom mage. Det kan nämligen vara farligt, menar vissa studier.

Här är tre anledningar till varför du aldrig ska dricka kaffe innan frukost.

Magsyra

via GIPHY

I din mage finns det syror som hjälper till att bryta ner maten du äter. Men på morgonen när du har tom mage har syrorna inte någon mat att arbeta med – när du då tillsätter kaffe som också är väldigt surt risakerar du att få en obalans.

Det kan göra att du får ont i magen, halsbränna och sura uppstötningar. En sur mage gär det även lättare för cancerceller att växa, eftersom de vill ha en sur miljö för att frodas.

Ångest

via GIPHY

”Att känna sig pigg”-effekten kommer vid låga doser koffein, då man blir pigg, aktiv och kan få en euforisk känsla. Vid högre doser kan man istället få ångest, känna oro och bli inaktiv. Om du dricker kaffe på tom mage ökar risken att du känner oro i kroppen. 

Hur mycket kaffe man mår bra av är olika för alla. Vissa kan dricka mycket kaffe utan problem – medan andra blir stressade i kroppen efter bara en kopp. Känn efter hur mycket du kan dricka, och undvik att dricka kaffe på tom mage!

Förlorad aptit

via GIPHY

Det finns studier som visar att kaffe minskar vår aptit. Det kan ju vara positivt om man till exempel änskar att gå ner i vikt – men det är inte bra på morgonen.

Din kropp behöver frukost för att få riktig energi, då räcker det inte med kaffe. Så ät något först.

Dricker du mycket kaffe? Eller känner du någon som gör det? Då får du gärna dela med dig av den här informationen så fler kan läsa.

Vill du ha fler artiklar om detta i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.