Den här salsan med ananas är det perfekta tilltugget att bjuda vännerna på i sommar.

Olika tilltugg och maträtter passar olika bra beroende på årstid – och när vi nu har tagit steget över till varmare temperaturer så brukar svalkande och goda frukter göra sig lite, lite bättre än annars. Något som jag själv alltid frossar i under varma sommardagar är ananas. Det går verkligen att hitta på mycket spännande med denna exotiska växt, och när jag såg det här receptet kände jag direkt att det är något som jag kommer bjuda släkt och vänner på när vi sitter där på altanen och njuter av solen i sommar. Ananas passar alldeles utmärkt för att göra en hemmagjord och somrig salsa – och med tortillachips och lite annat smaskigt som tillbehör så blir det ett tilltugg som är sött, salt och lite starkt på en och samma gång. Det tar inte så lång tid att slänga ihop och det blir dessutom läckert att servera då du lägger upp salsan i en skål gjord av… just det, ananas. Kolla in detta!  

Du behöver:
1 ananas
2,25 dl hackade tomater
4 msk hackad lök
2,25 dl hackad paprika
0,75 dl koriander
1 hackad jalapeño
Limesaft
Salt
Malen peppar
Tortillachips

1. Börja med att skära bort en tredjedel av din ananas.

ananas1

2. Ta den större delen och skär upp fruktköttet i små bitar.

ananas2

3. Gröp ur ananasbitarna så det blir en liten skål.

ananas3

4. Blanda samman tomater, ananasbitarna, lök, paprika, koriander, jalapeño, limesaft, salt och peppar i en separat skål.

ananas4

5. Häll ner blandningen i din urgröpta ananas.

ananas5

6. Plocka fram tortillachips – och du kan nu avnjuta en somrig salsa tillsammans med dina vänner. Perfekt till grillkvällen!

ananas6

Spana gärna in den här videon också:

Jag tycker detta såg riktigt gott ut och det känns som ett klockrent tilltugg att bjuda vännerna på i sommar. Dela gärna vidare om du också tycker det är något att prova!