Detta är det överlägset bästa receptet på pastasallad – titta själv och upptäck varför

Om du ska gå en grillfest eller ha picknick de närmaste månaderna, då vet du att pastasallad förmodligen kommer att finnas på menyn.

Pastasallad hör på något sätt ihop med sommaren och det är enkelt att ta med sig. 

Varianterna är många – men det finns ett recept som anses vara bäst. 

I alla fall om man ska tro användarna på  Pinterest, en social nätverkstjänst där just detta pastarecept från Budget Bytes har ”delats” över 600 000 gånger.

Och tittar man på resultatet är det inte så svårt att förstå varför… 

© Twitter/BudgetBytes

Du behöver:

  • 1 hel vitlök
  • ½ msk olivolja
  • 450 gram pasta
  • 400 gram ricottaost
  • 4 msk riven parmesan
  • Salt & peppar
  • Körsbärstomater
  • Babyspenat

1. Skär av toppen på av vitlöken med en vass kniv. Placera vitlöken i en liten skål eller fat och ringla olivolja över klyftorna. Täck skålen med en tallrik och placera i mikrovågsugnen på hög värme i en minut. Detta gör vitlöken är mjuk och väldoftande. Var försiktig när du tar ut skålen, för det kommer att vara mycket varmt. Låt vitlöken svalna.

2. Fyll en kastrull med vatten och koka upp till pastan, tills den blir al dente. Behåll 1 dl av pastavattnet.

© Twitter

3. Medan pastan kokar, pressa ur vitlöksklyftor från huvudet och finhacka väl. Lägg den hackade vitlöken i medelstor skål, tillsammans med ricottaosten. Strö över peppar och salt efter egen smak. Tillsätt 1 dl av det varma pastavattnet och rör om tills du får en jämn sås

4. Häll upp pastan i en skål och tillsätt färsk babyspenat. Sedan häller du över ricottasåsen över toppen. Skär körsbärstomater och lägg i skålen. Rör om tills allt är väl blandat. Riv över parmesanost och rör om igen. Smaka och tillsätt salt och peppar. Serveras varm!

© Twitter

Enligt Budget Bytes får du upp till 8 portioner och den totala kostnaden är 80 kronor, eller 10 spänn per portion. Inte så dumt, eller hur?

Dela gärna vidare detta smarriga recept så att alla dina vänner också kan få chansen att smaka denna goda pastasallad i sommar!