Forskarna: De som äter mycket ost är smalare

Ost är sagolikt gott, men tyvärr har det sedan urminnes tider inte varit känt som det nyttigaste man kan frossa i, i alla fall inte om man vill hålla sig smal. 

Idag är dock en glädjens dag för alla ost-älskare. Ny forskning visar nämligen att folk som äter mycket ost är smalare än andra, men det är inte den enda hälsofördelen. 

Brieost, mozzarella, gorgonzola, gräddost, ja listan kan göras lång. Om någon av dessa faller dig i smaken så behöver du inte ha dåligt samvete över att ta lite extra när det serveras. Studier utförda vid University College Dublin visar att de som äter mycket ost är smalare än de som inte gör det, det skriver The Independent

När forskarna studerade 1 500 personer mellan 18 och 90 år såg de att de som åt mejeriprodukter ofta var smalare än de som inte gjorde det. Det innebar mindre kroppsfett, mindre midjor, och även lägre blodtryck. 
– Det vi såg var att högkonsumenter av till exempel ost hade ett högre intag av mättade fetter än andra, men det fanns ingen skillnad i deras kolesterolnivåer”, säger studiens huvudförfattare doktor Emma Feeney enligt The Independent.

Utifrån studien att döma kommer alltså inte extra ost och andra mejeriprodukter hindra dig från att hålla vikten. Dela gärna nyheten med andra ostälskare.