Han dränker sina äppelbitar i lite mjöl och gör något som jag definitivt kommer bjuda på till fikat.

Om det är någonting jag aldrig kan hålla mig borta från när det står på bordet så är det en god, hemmagjord äppelpaj. Det bara smälter ju i munnen när man äter den! Tyvärr tar en äppelpaj slut så fort hemma hos mig eftersom den ofta är ganska liten och vi är många som slåss om bitarna. Men nu har jag ramlat över ett recept som inte bara har en härlig touch med spännande ingredienser, utan också tillverkas i en stor ugnsform så att den smaskiga pajen både räcker och blir över! Eftersom den är så stor så tar det lite tid i ugnen samt när den ska vila – men vad gör det när det blir så himla gott. Titta bara på detta, så har du snart ett fikarecept att spara för när du får massa gäster på besök.

Du behöver:
8 äpplen
0,8 dl mjöl
2,25 dl socker
½ kryddmått salt
1 tsk muskot
1 tsk kanel
6 färdiga pajskal
4 msk mörk Karo sirap
1 dl kondenserad mjölk
4 msk farinsocker
1 tsk vanilj
1 msk smör

1. Förvärm ugnen till 220 grader. Ta sedan fram en skål och blanda ihop skalade och skivade äpplen, mjöl, 1,75 dl socker, salt, muskot och kanel.

1

2. Låt vila i 15 minuter. Under tiden tar du fram en ugnsform och gör en botten av 3 färdiga pajskal.

2

3. Nu lägger du på äppelröran. Därefter placerar du ytterligare 3 färdiga pajskal ovanpå dina äpplen. Sätt sedan in i ugnen i 45 minuter.

3.1

4. Medan äppelpajen är inne i ugnen tar du fram en stekpanna och blandar i Karo sirap, kondenserad mjölk, 0,5 dl socker, vanilj och socker. Rör om tills dess att det tjocknar.

4

5. Ta ut din äppelpaj ur ugnen och häll över såsen från stekpannan. Smeta ut över hela äppelpajen. Låt sedan vila i cirka en timme.

5

6. Nu är pajen klar. Servera gärna med lite glass – kolla bara vad smaskigt det blir!

6

Här kan du se ett videoklipp på hur du går tillväga för att göra den ljuvliga äppelpaj så här inför helgen:

Tycker du att det såg gott ut? Gilla gärna Newsner Smak för att få fler recept direkt i ditt flöde.