Han lägger 6 degbitar i en form med smör. 15 minuter senare? Det här måste jag smaka.

Det finns inte mycket som slår en långfrukost på lördagsmorgonen. Jag brukar duka upp med massor av ägg, bacon, pålägg, yoghurt, kaffe, juice – och självklart det viktigaste av allt, ett nybakat bröd. Ibland gör jag bara limpor men jag tycker också att det kan vara gott att ha hemmagjorda frukostbullar till helgfrukosten. Det är just där som detta underbara lilla receptet kommer in. Men det här är inte vilka frukostbullar som helst, de har nämligen en alldeles speciell ingrediens: nämligen läsken 7-up. Det här hemliga lilla tillbehöret ger tydligen ett extra litet lyft av sötma till de små bröden och jag måste säga att jag tycker det ser supergott ut. Att receptet sedan är såväl busenkelt som går snabbt att slänga ihop skadar ju absolut inte. Det här kommer jag definitivt att testa till helgen!

Du behöver:
4,5 dl bakningsmix
1,2 dl gräddfil
1,2 dl 7-up läsk
1,2 dl mjöl
1,2 dl smält smör

1. Förvärm ugnen till 175 °C. Blanda sedan bakningsmix, gräddfil och 7-up i en skål.

brod1

2. Häll ut mjölet på en skärbräda eller dylikt, skopa upp degen och platta ut med händerna. Skär sedan ut 6 runda bitar.

brod2

3. Lägg dina 6 små degbitar i en form med smält smör. Sätt sedan in i ugnen i 12-15 minuter.

brod3

4. Nu är frukostbullarna färdiga att serveras. Smaklig måltid!

brod4

Om du vill ha ännu tydligare instruktioner så kan du kika på det här videoklippet där de lagar bröden:

Det här tycker i alla fall jag såg ruggigt gott ut. Om du håller med mig får du gärna dela vidare receptet på knappen här under så att fler kan ta del av det.

Klicka på gillaknappen för att få fler artiklar om detta i ditt flöde.