Han lägger färskost i minipaprikan, men kolla nu vad han lindar på sen. Helgen är räddad!

Ingen middag är komplett utan en aptitretare värd namnet – och själv är jag så pass förtjust i att stoppa i mig dessa godsaker att jag ofta är på vippen att bli mätt redan när huvudrätten ställs på bordet. Det här receptet är inget undantag, utan en liten ljuvlighet som med största sannolikhet kommer vara svår att hålla sig undan från när man väl har tagit en första tugga. Alla komponenter finns där för att det ska bli bra: grönsaker, lite ost, någon form av kött… och så självklart en massa bacon att linda runt omkring. Jag bara måste testa dessa baconlindade paprikor så fort som möjligt – och det behöver inte ens vara till någon finmiddag, utan passar minst lika bra som snacks att dra ihop på fredagskvällen!

Du behöver:
1 paket bacon
1,1 dl färskost
12 minipaprikor
12 minikorvar

1. Skär upp färskosten i 12 lika stora bitar.

baconpaprika_1

2. Ta fram minipaprikorna och gör T-formade snitt med en kniv. Gröp sedan ur kärna och frön från dina paprikor.

baconpaprika_2

3. Tryck ner en bit färskost i varje minipaprika. Jämna ut med en gaffel.

baconpaprika_utv

4. Fyll paprikorna ytterligare med små korvar som du lägger ovanpå färskosten.

baconpaprika_4

5. Nu kommer vi till det bästa. Tryck ihop paprikorna och linda bacon runt hela härligheten! Lägg sedan ut de 12 minipaprikorna på en plåt.

baconpaprikany

6. Sätt in i ugnen, 175 grader i 40 minuter. Servera med någon smaskig dipsås – och nu är din oemotståndliga aptitretare redo att möta världen!

baconpaprika_6

I den här steg-för-steg-videon kan du se hur det går till när receptet blir verklighet:

Dela gärna vidare receptet på knappen här under, så kanske dina vänner ser till att dina smaklökar blir frälsta med baconlindad paprika nästa gång du är bortbjuden 🙂