Han skär hål i sin popcornpåse med en kniv. Men vänta tills du ser insidan. Läckert!

Få saker är lika goda som en påse popcorn framför tv:n. Jag brukar sätta på en bra film på fredagskvällen och krypa ner under en filt med massa salta snacks i en stor skål framför mig. Ibland, när jag är riktigt sugen, har jag även i en klick smör för att få det extra gott.

Och visst – det här är väl kanske den lättaste grejen man kan laga hemma, allt som behövs är en mikrovågsugn som fungerar. Men det finns vissa moment som alltid irriterat mig. Nummer ett: jag brukar bränna mig när jag ska öppna påsen, het luft kommer ut och när man stoppar in handen blir den alldeles klibbig… Två: det ligger alltid massa opoppade kärnor i botten som kan göra ont att råka tugga på när man är alldeles inne i filmen och inte riktigt tänker på vad man stoppar i munnen. I Sverige är det inte heller helt enkelt att få tag i popcorn med smak! Jättedumt tycker jag.

Men den här killen har verkligen hittat fem smarta sätt att fixa sina popcorn på. Sätt som löser alla problem jag nämnde. Lättast är kanske hur han gör påsen till en skål. Det här tipset är min favorit, måste testa det i kväll!

1. Först skär han upp ett hål i popcornpåsen med en kniv.

Skärmavbild 2015-09-18 kl. 16.43.42

2. Sen stoppar han ner en rejäl klick med smör. 

Skärmavbild 2015-09-18 kl. 16.34.31

3. Sen gör han det jag nog tycker bäst om, han kryddar popcornen med en bacon/cheddar-smak som kommer blanda sig med snacksen när de poppar i mickron. Genialiskt! 

Skärmavbild 2015-09-18 kl. 16.34.48

4. Till slut stänger han påsen med en bit tejp för att inte påsen ska spricka under tillagningen.

Skärmavbild 2015-09-18 kl. 16.35.06

Titta här och se precis hur härligt det blir!

Vill du ha fler artiklar om detta i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.