Handen på hjärtat: En titt på dessa ägghalvor och det liknar inget jag tidigare sett

Kokt, stekt, pocherat, omelett, i en röra… ja, du hör ju själv, med en kartong ägg i kylen går det verkligen att hitta på massa gott.

Då har jag inte ens talat om den mest eleganta rätten av dem alla: djävulsägg! Med sin smakrika fyllning ger dessa ägghalvor ett sting som alltid gör dem till en vinnare på buffén – och bäst av allt, det går att slänga ihop så många olika varianter på denna delikatess att gästerna aldrig kommer att tröttna!

Här har vi samlat ihop tre recept som är ovanliga och utsökta på samma gång – och som inte heller är särskilt komplicerade att förbereda. Bläddra igenom tipsen här nedan och känn dig fri att sprida vidare för att inspirera andra!

1. Coleslaw och salsa

I denna otippade smaksensationen använder kocken en amerikansk skapelse som heter ”Slawsa”. Röran består av coleslaw och en salsasås, så givetvis går det att blanda ihop en egen variant. Med lite majonnäs och chilipulver höjs smaken ytterligare – och det är inte för inte som kocken själv säger ”med handen på hjärtat, det bästa receptet på djävulsägg”. Dina gäster kommer aldrig ana hemligheten bakom!

2. Bacon och jalapeño

Om du vill ha riktigt mycket skjuts i äggen så föreslår jag den här smaskiga kompotten med krispig bacon och eldig jalapeño. Blanda ihop detta med majonnäs, senap, vinäger, socker, salt och peppar – och du är hemma. Betydligt roligare än att bjuda på vanliga ägghalvor med ett knippe dill, och ett recept som kommer förvåna alla som tar en tugga!

3. Guacamole

Alla känner vi någon som är helt såld på avokado i alla dess former. Vänta då tills de får smaka på denna delikatess: djävulsägg med en fyllning av hemmagjord guacamole! Inte lika starkt som de två ovanstående recepten, men med sin fräscha smak är det precis lika ljuvligt på tungan. Så enkelt, så gott!

Känner du någon som skulle älska dessa recept? Dela gärna vidare på Facebook – dina vänner kommer tacka dig efteråt!