Här är nya GB-glassarna du måste testa – och de du bör undvika i sommar

I år släpper GB åtta nya glassar i olika smaker. Newsners testpanel Anna, Jonatan och Tilda fick provsmaka och sätta betyg på glassarna innan alla andra.

Här är glassarna du borde prova i sommar – och de du bör undvika!

Magnum Double Raspberry

Så här säger GB om glassen: Len hallonglas doppad i magnumchoklad och ett lager av ljuvlig hallonsås allt omslutet av ett yttre lager tjock magnumchoklad.

Så här säger Newsners testpanel: Nja. Hallon och choklad låter gott på förpackningen men var lite av en besvikelse för panelen. Hallonfyllningen var för syltig och det förstörde glassen som helhet.

– Jag brukar älska hallon och choklad tillsammans och hade hoppats på den här. Men jag tycker att den är för söt och mäktig. Skulle bara orka äta max en halv tror jag, säger Anna.

Testpanelens betyg: 3

Magnum Double Coconut 

 


Så här säger GB: Uppfriskande kokosnötsglass doppad i ett lager av magnumchoklad täkt med ytterliggare ett lager intensiv chokladsås, allt omslutet av ytterligare ett lager Magnum choklad av högsta kvalitet, allt på en pinne.

Så här säger Newsners testpanel: Wow, det här var gott! Alla tre i panelen blev positivt överraskade av kokosglassen. Första tuggan är magisk, även om glassen efter en stund kan kännas väldigt söt. Helt klart en blivande favorit i sommar.

– Perfekt krämig, perfekt balans mellan choklad och kokossmak och perfekt stryka på chokladen, säger Tilda.

Testpanelens betyg: 5

Magnum Cookie Crumble 

 


Så här säger GB: Magnum möter snacking-trenden med en ny spännande smak! Magnum Cookie Crumble. Klassisk Magnum-chokladöverdrag med kakbitar och len Vaniljglass med kaksmak gör denna till en unik produkt inom Magnum-Familjen.

Så här säger Newsners testpanel: Ingen höjdare. Det godaste med glassen är ”krispet” i chokladöverdraget, men i övrigt är glassen en besvikelse. Påminner om någon glass man ätit förut.

– Det är som att äta Magnum mandel när man är dundelförkyld, säger Jonatan.

Testpanelens betyg: 3

Daim Liquorice 

 


Så här säger GB: Härlig Lakritsglass med Daimbitar, allt i en krispig våffla. Självklart är även glasskulan doppad I ljuvlig Daim Mjölkchoklad.

Så här säger Newsners testpanel: Lakrits är ju en vattendelare – antingen så gillar man det eller så hatar man det. Så är det även i Newsners testpanel. Anna avstår därför från att sätta betyg på glassen, eftersom hon inte gillar lakrits. Jonatan å andra sidan är överfötjust.

– Jaaa! Äntligen slipper man vela mellan klassisk Daimstrut och Lakritspuck. Det bästa av två världar och en solklar succé bland lakritsälskare.

Testpanelens betyg: 4

Minions Gelato 


Så här säger GB: En barnglass med vanilj- och banansmak som passar stora som små.

Så här säger Newsners testpanel: Den är inte så väl anpassad för barn eftersom den smälter bara man tittar på den – så föräldrar förbered er på kladdiga fingrar och kläder om ni ger denna till era barn i sommar! Smaken i den gula glassen är precis som banana skids. Det blåa smakar ingenting.

– Tycker att den mest känns konstgjord. Men visst, gillar man banana skids så tycker man nog om det här, säger Jonatan.

Testpanelens betyg: 2

MintChoklad Dröm 

 


Så här säger GB: Härlig laktosfri mintglass med en kärna av len choklad omsluten av en klassisk våffla

Så här säger Newsners testpanel: Bra med en laktosfri glass, men synd att den inte smakade gott. Smaken kan enklast beskrivas som en mildare version av After Eight. Jonathan är den enda som är försiktigt positiv till glassen:

– Kul med en annorlunda smak och färg. Chokladen var god.

Testpanelens betyg: 2

Solero Strawberry Smoothie 

 
Så här säger GB: En fräsh nyhet där man kan se, känna och smaka på jordgubbsbitar I glassen. Med hela 35% jordgubbsbitar på pinnen ger det en ny dimension till fruktglass!

Så här säger Newsners testpanel: MUMS! Den här var riktigt god. Fräsch och fruktig glass som med fördel kan avnjutas en varm sommardag. Till och med Anna, som vanligtvis inte brukar äta isglass, är imponerad:

– Det är som att äta frysta jordgubbar. Jag kommer garanterat köpa denna i sommar!

Testpanelens betyg: 5

Choice 

 


Så här säger GB: En veganvänlig strut i klassiskt format med vaniljglass gjord på ris med rippel och överdrag av kakao i en majsvåffla.

Så här säger Newsners testpanel: Glassen är alltså vegansk, gluten och laktosfri, och panelen väntade sig att den skulle vara lite smaklös. Men oj så fel de hade! Den här glassen är riktigt god. En len glass med svag kolasmak och chokladsås i mitten.

– Det är det enkla som gör den här glassen så god. Jag älskar detta! säger Tilda.

Testpanelens betyg: 4

Vilken glass tror du kommer bli din favorit i sommar? Dela gärna med dig av Newsners glasstest och berätta vad du tycker!

Bildkälla: GB

Publicerad av Newsner