Hon blandar ihop 3 ingredienser. 1 min senare? Världens enklaste kaka är klar!

Är du sugen på något gott men saknar tid, pengar för att handla eller bara energi för att ställa dig och baka? Då är det här receptet för dig. Allt som behövs är 3 billiga och enkla ingredienser samt ungefär… 1 minut av din tid. Det låter kanske för bra för att vara sant, men det är faktiskt på riktigt. Om du alltid har trott att bakning är en komplicerad process så måste du ta en titt på den här smaskiga banan- och havrekakan – som hon rätt och slätt kallar för ”världens enklaste kaka”. Receptet går att göra både i mikron och i ugnen, men i ugnen tar det så klart lite längre tid. Bäst av allt? Det är nyttigt också!

Du behöver:
1 banan
2,25 dl havregryn
En liten skål med russin

1. Släng ner en banan…

kaka1

2. … lite russin…

kaka2

3. … och havregryn i en skål.

kaka3

4. Blanda ihop ordentligt med händerna.

kaka_youtube

5. Forma degen till små runda kakor. Om du ska köra det i mikron så lägger du bara kakorna på en tallrik men om du tänker använda ugnen så tar du fram en plåt, klär in den i aluminiumfolie och sprayar lite olja över innan du lägger på kakorna.

kaka5.1
kaka5.2

6. Släng in i mikron i 30 sekunder till 1 minut eller i ugnen, 175 grader, i 15-20 minuter.

kaka6.1
kaka6.2

7. KLART! Enkelt, gott, billigt och nyttigt på en och samma gång. Jag rusar till köket!

kaka7.3

Här kan du se ett klipp på hur du gör den busenkla kakan:

Det behöver inte alltid vara så svårt att få ihop något gott. Dela gärna vidare till dina vänner så de också kan testa det enkla och nyttiga receptet!