Hon doppar äppelskivor i smeten och slänger ihop något jag bara måste testa ikväll.

Äpplen är bland det godaste som finns och jag blir alltid så glad när jag hittar nya, spännande grejer att testa med denna underbara skapelse. Nu har det hänt igen. För mig, som dessutom är förtjust i att fritera mat, låter det här receptet riktigt lovande: friterade äppelringar med kanel! Det verkar inte alltför svårt och samtidigt känns det som perfekta snacks att slänga ihop framåt kvällskvisten när man är sugen på något gott. Att frukt dessutom är inblandat gör det hela till en given favorit hemma hos mig. Jag testar direkt!

Det här behöver du:
3-4 äpplen
2,25 dl mjöl
¼ tesked bakpulver
2 msk socker
¼ tesked salt
¼ tesked kanel
1 ägg
2,25 dl kärnmjölk
Vegatabilisk olja för fritering

Till kaneltoppingen:
0,8 dl socker
2 teskedar kanel

1. Dela dina äpplen och använd sedan en rund pepparkaksform för att ta bort kärnhuset så att det blir äppelringar. Lägg sedan lite papper över för att ta bort överflödig fukt från äppelringarna.

apple_1

apple_1.1

2. Blanda mjöl, bakpulver, socker, salt och kanel i en skål.

apple_2

3. Ta fram en annan skål och blanda ägg och kärnmjölk. Vispa ordentligt.

apple_3

4. Blanda ihop de två skålarna och vispa ordentligt så det inte blir några klumpar. Doppa sedan ner äppelringarna, en i taget, i smeten.

apple_4

apple

5. Häll vegetabilisk olja i en stekpanna och värm till 175 grader. Lägg ner ringarna i den varma stekpannan och fritera dem så de får en brun färg på båda sidor.

apple_5

6. Blanda ihop kaneltoppingen med socker och kanel. När du har friterat äppelringarna lägger du dem sedan på en pappersbeklädd plåt så att oljan kan rinna av, innan du därefter doppar ner dem i kaneltoppingen.

apple_6

7. Lägg de friterade äppelskivorna med kanel på ett galler. Nu är de redo att avnjutas! Mums!

apple_7

apple_7.2

Här kan du se ett videoklipp på hur du går tillväga:

Tycker du att detta såg gott ut? Gilla gärna Newsner Smak för att få fler smaskiga recept i ditt flöde.