Hon gör kanelbullar på ett helt nytt sätt. Det här måste jag prova!

Jag har alltid älskat kanelbullar, det är typ det absolut bästa fikabrödet jag vet. Den klassiska kanelbullen är helig för mig, men när jag ramlade över receptet nedan, fann jag någonting som verkar ÄNNU godare och något jag absolut bara måste prova så fort som möjligt.

11

Detta är alltså kanelbullar med glasyr och strössel! Kan ni tänka er den kombinationen? Jag vet inte med er, men det vattnas åtminstone ordentligt i min mun. Här nedan följer några enkla steg där du kan lära dig hur du gör dina egna bullar.

Detta behöver du:

Kanelbullarna: 
4 msk vit kakmix
4 msk strössel
2 msk ljust farinsocker
1 tsk kanel
2 msk osaltat smör, mjukt
Ett paket bakdeg

Glasyren:
2,25 dl strösocker
3 msk grädde
1 tsk vaniljextrakt
4 msk strössel

Så här gör du:

1. Börja med att välja ut vilket strössel du vill använda. Här finns det verkligen inget rätt eller fel, du går helt enkelt efter vad du tycker om och vad du tycker är snyggt. Smaken är som baken!

01

2. Börja sedan med att blanda i marinsocker, kanel, strössel och smör i en skål. Blanda runt ordentligt.

02

3. Häll lite mjöl på din arbetsbänk så att degen inte fastnar. Rulla sedan ut din deg. Den i klippet nedan är köpt färdig, men du kan förstås lika gärna göra en egen från grunden. Det fungerar minst lika bra – om inte bättre.

03

4. Efter det lägger du på din blandning du rörde ihop tidigare. Jämna ut den över hela degen.

04

5. Efter att du rullat ihop degen försiktigt så att den inte spricker, är det dags att skära upp bullarna. Du bestämmer själv hur stora du vill göra, men tänk på att de – precis som vanliga bullar – sväller en del i ugnen.

05

6. Ställ dem sedan i en form och kör in dem i ugnen på 170 grader. Detta under 20-25 minuter, eller tills de fått en gyllenbrun yta.

06

7. Efter det när bullarna är färdiga (eller medan du väntar, för att spara tid), blandar du ihop allt som du ska ha till din glasyr.

07

8. Rör om ordentligt tills du fått en slät och fin glasyr.

08

9. Häll det sedan över dina bullar. Och du, snåla inte 😉 

09

10. Toppa med strössel!

10

11. Och tada! Klart! Hur gott ser det inte ut att vara?! Mums!

11

Dela det här med dina vänner som bara måste prova det här i helgen.

Vill du ha fler artiklar om detta i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.