Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Hon lindar in detta i smördeg och gör en enkel lunch som jag måste testa direkt.

Många där ute tycker nog att en pizza kan vara riktigt god att avnjuta då och då. För egen del är jag löjligt förtjust i denna ädla rätt – men helst ska det då vara en hemmagjord pizza. Jag älskar nämligen att testa nya pålägg, smaker och kombinationer i jakten på den perfekta pizzan, samtidigt som det är en väldigt rolig grej att hitta på tillsammans med familjen. Det jag kan tycka är ett minus med hemmagjorda pizzor är att det brukar ta ganska lång tid, speciellt om man ska göra degen själv. Men nu har jag äntligen ramlat över det här receptet: en pizzavariant som fungerar utmärkt som snabb lunch eller mellanmål och som dessutom ser ljuvligt ut!

Du behöver:
2 ark smördeg
Tomatsås
Riven ost
1 ägg

1. Ta två ark med smördeg och lägg dem på ett bakplåtspapper. Lägg en tallrik över och skär med en kniv så det blir två lika stora, cirkelformade smördegsbitar.

pizza1

2. Lyft bort den översta smördegsbiten. På den nedersta biten lägger du på tomatsås och riven ost.

pizza2

3. Lägg över den andra smördegsbiten. Ställ ett glas upp- och nedvänt i mitten och skär sedan linjer i smördegen från glaset och ut till smördegens kanter.

pizza3

4. Ta varje del och skruva.

pizza4

5. Pensla ägg över smördegsbiten (som fortfarande sitter ihop tack vare glaset du hade i mitten) och sätt in i ugnen, 204 grader °C, i 20-25 minuter.

pizza5

6. KLART! Smaklig måltid.

pizza6

Här kan du se när Facebook-sajten Tasty tillverkar pizzaskruvarna:

Pizza Puff Pastry Twists

Posted by Tasty on den 7 januari 2016

Gilla gärna om du också tyckte att det såg enkelt och gott ut.

 

Läs mer om...