Hon radar upp 4 brödskivor och slänger på banan. När frukosten är klar? Jag bara dreglar.

Med en bra frukost i magen får jag alltid en härlig start på dagen. Därför älskar jag att ramla över nya, spännande förslag som jag bara måste testa kommande morgon. Det här är ett sådant recept. Det är nyttigt, det ger energi och det är samtidigt sött – en högst ovanlig kombination när det kommer till frukost. Jag talar om… fattiga riddare med massa frukt! I det här receptet används banan och jordgubbar men det är givetvis möjligt att byta ut mot dina egna favoriter. Med andra ord: här kan du verkligen experimentera.

Du behöver:
3 ägg
En nypa kanel
En nypa salt
1 banan
Lite honung
3 msk lönnsirap
2,25 dl jordgubbar
4 brödskivor
Lite florsocker

1. Knäck dina tre ägg i en skål och tillsätt lite kanel och salt. Vispa ihop.

toast_1

2. Skär upp en banan i jämna skivor. Lägg sedan ut skivorna på två av dina fyra brödskivor.

toast_utv

toast_2

3. Strö ut lite mer kanel och häll på lite honung. Efter det lägger du över de andra två brödskivorna så att det blir två dubbelsmörgåsar. Tryck ihop försiktigt.

toast_3

4. Vänd båda sidorna av smörgåsen i äggblandningen. Tillaga sedan i en stekpanna i ungefär 10 minuter eller tills de ljusa brödskivorna har fått en brun färg.

toast_4.2

toast_4.1

5. I en annan stekpanna värmer du på lönnsirap och jordgubbar. Stek i 3 minuter.

toast_5

6. Dela dina smörgåsar i trianglar och lägg upp på en tallrik med ännu mer frukt. Toppa med siraps- och jordgubbssåsen och strö över lite florsocker. Din frukost är klar!

toast_6

Här kan du se ett videoklipp på där frukosten tillagas:

Om du tycker att det såg gott ut så får du gärna trycka på dela-knappen här under, så att dina vänner också kan ta del av receptet.