Jag trodde vi sett allt nu. Men… Här är semmelpizzan.

Det verkar nästan inte finnas någon hejd på semmelkriget. Efter wrapsemlan och korv med bröd-semlan har det nu blivit dags för… semmelpizzan. Bakom den nya varianten står Haga Tårtcompani & Bageri.

– Vi fick en semmelförfrågan från en av våra kunder, DDB. De ville bjuda sina kunder på något extra på Fettisdagen, säger Anna Cardelius Haga Tårtcompani & Bageri.

Hon fortsätter:
– De hade funderat på Semmelwrappen från Tösses men kände att den var lite uttjatad. Nu ville de ta semlan till en ännu högre nivå. Något som kändes ännu nyare och modernare. Eftersom de tyckte att vi låg i framkant, speciellt vad gäller nytänkande, utmanade de oss att ta fram något alldeles nytt.

Foto: Haga Tårtcompani & Bageri

pizzasemla1

På bageriet menar man att semlan i år är hetare än någonsin. Och aldrig tidigare har vi översköljts av så många olika varianter på den klassiska bakelsen.
– Sedan Mattias Ljungberg på Tösse skapade semmelwrapen har semlan varit hetare än hetast och det tackar hela branschen för. Semmelhysterin är utan dess like, säger Oscar Målevik konditor och semmelmästare på Haga Tårtcompani & Bageri.

Semmelpizzan har stenugnsbakad botten med bakad mandelmassa. Den toppas med små gräddklickar och lite rostad flagad mandel.

Vilken är din favorit? Semmelpizzan, korv med bröd-semlan eller semmelwrappen?

Korv med bröd-semlan

Foto: Ekmans konditori

korvsemla

Wrapsemlan

Foto: Tössebageriet

wrapsemla

Publicerad av Newsner smak, gilla gärna