Likörkyssta jordgubbarna läggs på grillen – det hon sedan häller över tar mig till smakhimlen

Likörkyssta jordgubbarna läggs på grillen – det hon sedan häller över tar mig till smakhimlen

Finns det något som sprider mer sommarkänsla än smaken av jordgubbar? Oavsett väder så är det få saker som kan få sällskapet på så gott humör som en skål jordgubbar. Men det finns ju så mycket du kan göra med de röda bären som sätter igång festen på riktigt. Nu vill jag dela med mig av det här receptet som min moster alltid brukade göra, och smaken fick alla att äta hur hennes hand. Allt du behöver är 4 ingredienser.

För att göra denna somriga dessert som min moster kallade ”Likörkyssta jordgubbar i mascarpone”, behöver du:

  • 1 liter jordgubbar
  • Mascarponekräm
  • Amaretto-likör
  • Mynta
  • En grill

Så gör du:

Börja med att tända grillen. Under tiden lägger du de rensade jordgubbarna i folie som omsluter dem. När grillen fått den rätta glöden lägger du foliehöljet på grillen och låter jordgubbarna vara tills de får en gyllene yta.

Lägg jordgubbarna i en skål med Amaretto. Låt dem omfamnas av det innan du plockar upp varje jordgubbe med en sked och lägger det i en skål att servera i.

Smula sönder mynta över de mjuka, grillade jordgubbarna. Häll sedan försiktigt mascarpone-kräm över skålen med jordgubbar. Det kommer att smälta lätt mot de varma jordgubbarna, så att smakerna riktigt gifter sig. En tugga och jag är i himlen.

Foto: Pixabay

Om du vill göra egen mascarpone-kräm kan du låta dig inspireras av Mat-Tinas recept som du ser i videon här: 

 

Dela gärna detta underbart friska och somriga recept med andra, de kommer att tacka dig.