Mousserande påskdrinken tar nätet med storm – så gör du soligt gula drinken med prosecco

All den goda maten som dukas fram är en av anledningarna till att man längtar till påsken. Prinskorvar, ägghalvor, Janssons frestelse, ja, listan av godsaker kan göras lång. Men vad ska man egentligen dricka till? Påskmust i all ära, men vill man liva upp stämningen och imponera på sina gäster har jag ett förslag som gör succé på nätet. 

På sommaren finns det oändligt många fruktiga, friska och söta drinkar som hör säsongen till. På julen dricker vi äggtoddy, och vid midsommar dricker vi bål. Påsken har dock lämnats lite utanför och inte riktigt haft sin egna drink. Nu är det kanske slut med det. 

Bjud gästerna på mousserande påskdrink

För alla som gillar mousserande är den här drinken ett solklart val i påsk. Den är bubblig, söt, syrlig och fin att titta på med sin påskgula färg. 

Påsk. Drink. Cocktail.
Foto: Shutterstock

Du behöver: 

Is

3 dl clementinjuice (pressa själv)

3 msk pressad citron

3 msk pressad lime

1 msk vit sirap

1 flaska mousserande vin av valfritt märke (75 cl)

2 droppar gul karamellfärg

Så gör du påskdrinken

Ta fram cocktailglas (helst glas som är avsedda för Margaritas). Fyll dem med is för att kyla dem ordentligt medan du blandar drinken. 

Börja med att pressa clementiner, citroner och lime i en tillbringare. 

Häll i sirapen och rör om väl tills det blandat sig med citrusjuicerna. 

Häll blandningen i glasen genom en sil. Detta för att inga klumpar fruktkött ska följa med ner i glasen. 

Häll cirka 2 centimeter av blandningen i varje glas. Fyll sedan upp glasen med mousserande. 

Servera och skåla. 

För den som har tidsbrist och ändå vill ha en påskdrink så går det faktiskt att göra det ännu enklare för sig. Med bara två ingredienser kan du få till en härlig mimosa på under en minut. 

Allt du behöver är mousserande vin och apelsinjuice med fruktkött i. 

Påskliljor. Foto: TT
Foto: Gorm Kallestad/TT

Häll kall apelsinjuice i ett champagneglas. Sluta häll när glaset är halvfullt. Fyll upp med mousserande. Klart!

Svårare än så är det inte att få till en drink som är lika härligt gul som påsken. Båda drinkarna är busenkla att göra, de smakar gott och sött, och de kräver extremt lite tid. De går även minst lika bara att göra på alkoholfritt mousserande vin.

Dela gärna receptet med andra. De kommer att tacka dig.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);