Ny forskning: Att dricka öl med polarna är bra för din mentala hälsa

Goda nyheter, alla!

Oavsett vad din flickvän / pojkvän / mamma tycker – att gå ut och ta några glas med kompisarna är bra för dig och din mentala hälsa.

I alla fall om man ska tro en studie från forskare på University of Oxford!

Om inte detta är ett bra argument för att dricka några öl med kompisarna så vet jag inte vad som skulle vara det…

Så om du behöver ännu en anledning att sticka till puben med grabbarna, läs detta!

Psykologer på University of Oxford har forskat en hel del på detta och resultatet? Jo, mäns psykiska hälsa förbättras avsevärt genom att umgås med kompisar på puben, två gånger i veckan.

Det sociala effekterna av fysiskt träffa dina vänner gör män mindre stressade, mindre benägna att bli sjuk och får kroppen att släppa ut mer endorfiner.

Wikipedia Commons/PaulJoseph

”Enskilt viktigaste”

Robin Dunbar, chef på institutionen för neurovetenskap på Oxfords universitet, säger:

”Vänskapsband kan bildas genom en rad aktiviteter, alltifrån från lagsporter till att dra skämt för varandra – eller helt enkelt genom att ta pint med dina kompisar på en fredag ​​kväll”.

”Men nyckeln till att upprätthålla starka vänskapsband är att mötas upp två gånger i veckan och göra saker med de fyra personer som du tycker bäst om. Våra sociala nätverk ger oss den enskilt viktigaste bufferten mot psykisk och fysisk ohälsa. Även pubar har traditionellt en roll som som en plats för gemenskap. Alkoholen frisätter endorfiner, som främjar sociala band och möten”.

Forskarna upptäckte dock att en av tre män i Storbritannien inte tar sig tid att träffa sina vänner, inte ens en gång i veckan. 40 procent angav att de i alla fall sågs en gång i veckan.

White House Photo

Summa summarum: Du bör alltså gå till puben två gånger i veckan med dina kompisar om du vill må bra. Det ökar känsla av sammanhållning och kamratskap, som i sin tur skyddar dig mot sjukdomar och mental ohälsa. 

Så nästa gång din partner gnäller eller vill att du stannar hemma – berätta för honom eller henne att din hälsa kan vara i riskzonen!