Öl-yoga nya heta träningstrenden – du får dricka tre kalla öl per pass

Vill du komma i form men är svag för öl? Då kommer du att gilla den nya träningstrenden som sprids som en löpeld över internet. Öl-yoga kombinerar precis som det låter – öl och yoga, och ska förena det för många bästa av två världar. 
”Ett giftemål mellan två stora kärlekar – öl och yoga. Båda är flera århundraden gamla terapier för sinnet, kroppen och själen” skriver grundarna BierYoga på deras hemsida.

Alkohol och träning förenas sällan, därför infinner sig ofta det dåliga samvetet när törsten faller på men man vet att man bör träna. Nu har företaget BierYoga kommit på en lösning i form av öl-yoga. Precis som namnet avslöjar så handlar det om att dricka öl under yogapasset, totalt kan det bli tre kalla öl under passets gång. 

Det låter som ett skämt, men faktum är att konceptet är helt seriöst, och succén var snabbt ett faktum i Tyskland där det startade.
– Öl-yoga är kul, men det är inget skämt. Vi tar filosofin från yogan och kombinerar den med njutningen av att dricka öl för att nå den högsta nivån av medvetande, skriver skaparen Jhula på BierYogas hemsida.

Facebook/Bieryoga

Klasserna i Berlin hålls av grundarna Jhula och Emily, som båda är utbildade yogalärare och passionerade öldrickare. De beskriver öl-yoga som en njutbar träningsform som passar alla som gillar yoga eller öl och är över 16 år. Förutom att drickas ur används flaskorna till att balanseras med i flera övningar. 

Facebook/Bieryoga
Facebook/BierYoga

Efter den stora succén i Tyskland hakar nu Australien på, och kanske är det bara en tidsfråga innan det kommer till Sverige.