Paret slår ihop 2 romantiska desserter till en. Resultatet? Min käresta kommer att älska detta!

Ostbågar och chips, fanta och cola, bacon och lite allt möjligt. Att testa på att blanda en god sak med en annan brukar kunna ge ett gott, och lite oväntat, slutresultat. Nu har jag hittat ett nytt ljuvligt recept som jag tänkte dela med er. Tiramisu är riktigt gott, cheesecake är riktigt gott – så hur gott kan det inte då vara att kombinera dessa två romantiska efterrätter i en enda kakform?! Det tar lite tid att göra, eftersom kakan helst ska stå inne i kylen och dra till sig över natten. Så det gäller att vara ute i god tid, men den färdiga tiramisu-cheesecaken ser så smaskig ut att det lär vara värt väntan. Det här testar jag att bjuda min käresta på till helgen!

Du behöver:
3 dl kaksmulor från t.ex. digestive eller grahamskex
4 msk smält smör
2,25 dl färskost
2,25 dl mascarponeglass
5-6 tsk starkt kaffe eller snabbkaffegranulat
2 tsk vaniljextrakt
1,25 dl florsocker
2,25 dl grädde
1 paket savoiardikex (tiramisukex)
Kakaopulver, vispgrädde och riven choklad för dekoration

1. Blanda ihop kaksmulor och smält smör i en skål.

kaka1

2. Häll över i en kakform och tryck ned ordentligt i botten med hjälp av en slickepott. Sätt sedan in i kylen i 20 minuter.

kaka2

3. Ta fram en ny skål och vispa samman färskost, mascarponeglass, kaffe, vaniljextrakt och florsocker med elvisp tills klumparna är borta.

kaka3

4. När du har vispat klart är det dags att hälla i grädde. Kör därefter ett till varv med elvispen tills blandningen blir slät.

kaka4

5. Häll hälften av blandningen i kakformen som du nu har tagit ut från kylen. Ta fram slickepotten igen och fördela ut över hela kakbotten.

kaka5

6. Doppa savoiardikex (tiramisukex) i kaffe och lägg ut över cheesecaken.

kaka6.2

kaka6.1

7. Smacka på resten av smeten som du gjorde i en skål förut.

kaka7

8. Sätt in i kylen i minst 8 timmar, helst över natten, så att den fäster samman ordentligt. Häll över kakao och sätt ytterligare några savoiardikex runt om kakan. Avsluta med lite vispgrädde och riven choklad på toppen. Nu är den redo att avnjutas!

kaka8

kaka8.1

Här visar paret Gemma och Kevin hur du slänger ihop den romantiska desserten:

Tycker du att detta såg gott ut? Gilla gärna Newsner Smak för att få fler smaskiga tips i ditt flöde.