Drömmen är sann: Snart släpps Prosecco som sägs vara ”bakfylle-fri”

En Prosecco som inte lämnar någon bakfylla låter ju för bra för att vara sant, men det är vad tyska butikskedjan utlovar. På torsdag släpps det nya organiska vinet som påstås ge mindre baksmälla än andra mousserande drycker, då det saknar vissa ämnen som vanlig Prosecco innehåller. Om det stämmer? ja då är drömmen sann.

Torsdag den 12 september släpper tyska livsmedelskedjan Lidl en Prosecco som de marknadsför som ”bakfylle-fri”. Lidl menar att Proseccon inte ger samma bakfylla som vanligt mousserande, då det är organiskt och saknar flera av de kemiska ämnen som vi är vana vid. Bland annat så har man tagit bort flera sulfiter som annars används i vinproduktion för att få det att hålla längre. Dessa sulfiter är de som påstås bidra till huvudvärk och dåligt mående dagen efter, det skriver The Independent.

 

Foto: Shutterstock

 

Experter är skeptiska

Några experter är dock skeptiska till om den organiska Proseccon verkligen håller vad den lovar. Enligt vinexperten Anna Spooner så är det personer som är allergiska eller känsliga mot sulfiter som mår dåligt av dessa, och att det lika gärna kan vara tanniner eller alkoholen i sig själv som orsakar bakfylla.
– Givetvis så är inte viner med lågt innehåll av sulfiter en magisk nektar som tillåter dig att dricka hur mycket du vill. Om du dricker tillräckligt av dessa så kommer du fortfarande att få en bakfylla, och de flesta människor – som inte är känsliga mot sulfiter, kommer kanske inte ens att känna någon skillnad, säger hon till The Independent.

 

Foto: Lidl

 

Lidl fortsätter dock att presentera sin kommande Prosecco som ett organiskt vin som raderar ”morgonen efter-känslan”. Vem vet, det kanske stämmer.

En sak är saker, om det finns bubbel som inte ger bakfylla så är det den bästa nyheten på länge. Dela gärna med någon som skulle behöva en sådan Prosecco.