Så bakar du läckra jordnötssmörkakor med bara 4 ingredienser utan att använda ugnen.

Jag ska erkänna direkt: Jag är en riktig gottegris. Att avnjuta en läcker kaka kan verkligen vara ett glädjepiller på vilken trist och regnig dag som helst. Däremot är jag inte lika förtjust i att krångla med komplicerade recept med många ingredienser för att fixa något gott till fikat. Därför blev jag väldigt glad när ramlade över det här receptet. Med bara några få ingredienser skapar hon en läcker kaka, utan att ens sätta på ugnen. Men det bästa av allt: Den ser helt makalös ut. Det här kommer jag garanterat att testa nästa gång sötsuget gör sig påmint! Det här behöver du: Basen: 200 g Digestivekex (ett halvt paket) 0,75 dl osaltat smör 0,75 dl jordnötssmör Övre lagret: 200 g choklad med hög kakaohalt (55-70 %) 4 matskeder jordnötssmör  

Börja med att stoppa ned din kex i en mixer och mixa tills de är helt söndersmulade. Lägg samtidigt smöret i en kastrull och smält det.

jb11

Skär upp kakan i mindre fyrkanter och den är färdig att serveras! Är det inte fantastiskt hur enkelt det går att skapa en läcker kaka utan att ens sätta på ugnen?

jb20

Stoppa in plåten i kylen i två timmar.

jb17

Med hjälp av en kniv kan du skapa mönster genom att vrida den fram och tillbaka i cirklar.

jb14

Lägg i små klickar av det smälta jordnötssmöret.

jb12

Häll den smälta chokladen över smeten i bakplåten så att den blir helt täckt.

jb10

Smält ytterligare två matskedar jordnötssmör i en kastrull.

jb9

Smält chokladen tillsammans med två matskedar jordnötssmör.

jb7

Täck en bakplåt med bakplåtspapper, välj en med en hög kant så du kan jobba ut smeten ända ut mot sidorna. Använd en sked för att trycka ut smeten jämnt och fint över hela plåten.

jb3

Lägg i en rågad deciliter jordnötssmör och häll över det smälta smöret. Mixa tills du får en sammanhållen smet.

jb33

Här kan du kolla in receptet som videoklipp.

Vill du ha fler artiklar om detta i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.