Så gör du fudge med körsbär och mörk choklad.

Att göra ett gott fikabröd eller eget godis behöver inte alls vara så komplicerat. Hemmagjord fudge är ett utmärkt exempel på detta. Det är både enkelt, gott och en given succé om du har gäster på besök. Vi har tidigare delat med oss av denna gudomliga chokladfudge, som du bara behöver 2 ingredienser för att göra. Men frågan är om inte denna körbärsfugde med mörk choklad är ännu godare… I detta recept används torkade körsbär, men du kan lika gärna skära upp färska eller ta frysta körsbär och blanda in din fudge. Kolla gärna nedan för att se hur enkelt det är, och glöm inte att dela med dig av receptet så att fler kan få chansen att se detta!

Du behöver: (36 stycken fudge)

4,5 dl vit choklad
2 dl marshmallowkräm
170 ml smör
1,1 dl strösocker
1,7 dl vispgrädde
En nypa salt
1 msk körsbärssmak gelatin
1,1 dl hackade torkade körsbär
3 dl mörk choklad, finhackad

Till marshmallowskrämen:
200 gram mini marshmallow
50 gram smör
1 dl cappuccino (eller kaffe)
5 dl vispgrädde
1 dl socker

Instruktioner:
1. Blanda smör, socker, grädde och en nypa salt i en kastrull. Koka upp över medelhög värme. Låt svalna i 5 minuter och och rör ned körsbärsgelatin.
2. Koka i 5 minuter till.
3. Lägg vit choklad och marshmallowkräm i en stor bunke. Häll den varma, rosa blandningen över rör om tills all choklad smält.
4. I med torkade körsbär.
5. Häll smeten i en smord form.
6. Ställ i frysen i 20 minuter.
7. Smält mörk choklad i mikrovågsugnen tills den smälter.
8. Häll chokladsmeten över körsbärsfudge och ställ i frysen igen, i 4 timmar eller över natten.
9. Skär i små fyrkanter och servera!

Jag kommer i alla fall definitivt kommer att testa detta smarriga recept. Dela gärna vidare med dina vänner och familj om du känner någon som kommer älska detta.