Så här enkelt gör du en smaskig sista-minuten-efterrätt med 2 ingredienser.

När man har gäster över på middag kan det alltid vara roligt att bjuda på någon spännande efterrätt. Men ibland har man helt enkelt inte tid för att varken åka till affären eller stå i köket – och då kan det vara bra att ha ett ess i rockärmen som går snabbt att göra men är smaskigt som tusan. Ett sådant recept, från Tidningen Hembakat, visar hur du kan göra en enkel chokladmousse med bara två ingredienser. Det är lätt att följa, det ger ett gott slutresultat – och det är helt perfekt att bjuda gästerna på. Bäst av allt? Receptet tar bara fem minuter att slänga ihop, och sedan förvarar du bara moussen i kylen tills det är dags att servera. Detta slänger jag ihop ikväll!

Det här receptet räcker till sex portioner. Du behöver:
3 dl vispgrädde (gärna lite extra som topping)
200 g mörk choklad (varav 50 g hackad)

Gör så här:

1. Värm 1,5 dl vispgrädde i en kastrull. Ta 150 g av din mörka choklad, bryt den i bitar och smält ner i kastrullen med grädde. När det börjar bubbla stänger du av värmen och låter blandningen kallna.

2. Ta resten av vispgrädden och vispa i en skål tills den är fluffig.

3. Ta fram kastrullen och häll ner chokladgrädden i skålen med vispgrädde. Vispa tills det blir en mousse – men akta så du inte vispar för länge, då kan moussen bli grynig.

4. Hacka resten av den mörka chokladen (50 g).

5. Häll upp moussen i sex höga glas. Toppa med hackad choklad och gärna lite extra vispgrädde om du har någon över. Klart!

Bildkälla: David Leggett/Flickr

mousse

Dela gärna vidare till alla dina vänner så de också kan läsa om den klockrena efterrätten att slänga ihop i sista minuten!