Så här gör du smaskiga pannkaksmuffins att bjuda hela familjen på.

Pannkakor är en gammal favorit som alltid är uppskattad vid matbordet. Det är enkelt, det går snabbt – och barnen fullkomligt älskar det. Själv har jag för vana att laga till pannkakorna i stekpannan, men efter att ha ramlat över denna metoden känner jag att det är dags att prova något nytt. För det ser ju bara för gott ut! Precis som vanligt börjar du med att slänga ihop en pannkakssmet – men sen kommer det härliga. Istället för att laga till den klassiska rätten som vanligt, varför inte göra små pannkaksmuffins genom att hälla smeten i en muffinsform och köra in det i ugnen? På 10 minuter är en frukost eller ett mellanmål i världsklass redo för servering. Toppa med lite blåbär, chokladbitar, jordgubbar eller något annat smaskigt – och en ny favorit är redo att serveras till familjens stora förtjusning. Kolla in detta!

Du behöver:
2 msk socker
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Lite linfrömjöl (valfritt)
2 ½ dl mjölk
Lite vaniljextrakt
1 ägg
2 msk smält smör
Favoriter som exempelvis blåbär och chokladbitar

1. Blanda samman de torra ingredienserna: socker, mjöl, bakpulver och linfrömjöl (valfritt, men nyttigt).

pannkaksmuffins1
Bildkälla: Youtube

2. Ta fram en annan skål och blanda ihop mjölk, vaniljextrakt, ägg och smält smör.

pannkaksmuffins2
Bildkälla: Youtube

3. Blanda innehållet från de båda skålarna. Häll över lite av de torra ingredienserna i taget, så det inte klumpar ihop sig.

pannkaksmuffins3
Bildkälla: Youtube

4. Häll ner smeten i en muffinsform.

pannkaksmuffins52
Bildkälla: Youtube

5. Toppa med blåbär och annat gott.

pannkaksmuffins5
Bildkälla: Youtube

6. Kör in i ugnen, 190 grader, i 10 minuter.

pannkaksmuffins6
Bildkälla: Youtube

7. Plocka ut dina pannkaksmuffins, pudra gärna med lite florsocker – och familjen kan se fram emot en frukost eller ett mellanmål i världsklass!

pannkaksmuffins7
Bildkälla: Youtube

Här kan du se ett videoklipp som visar hur du går tillväga:

Nu när semestern närmar sig tycker jag detta passar utmärkt att slänga ihop och äta med familjen ute på altanen. Det ser ju bara så himla gott ut! Dela gärna vidare till dina vänner så de också kan prova att laga pannkakor på ett annorlunda vis.